Postele a matrace

Ke kvalitnímu spánku jen dobrá matrace nestačí

Jaké druhy roštů rozlišujeme?

Zapomeňme teď na celočalouněné postele, které sice představují levnou variantu, nicméně nejsou na každodenní spaní úplně vhodné. Neposkytují totiž dostatečné odvětrávání, čímž dochází k přemnožení roztočů a bakterií, navíc tvrdost matrace ani roštu nemáme možnost zvolit podle našich potřeb. Co se ukrývá pod matrací? Rošty laťkové, lamelové, ale i pevné desky.

Pevné deskové rošty

Nepatří k nejzdravějším, a to z důvodu, že vůbec nevětrají, hrozí tak riziko vzniku plísní. Vhodné jsou v pouze v případě, kdy máte opravdu kvalitní pružinovou matraci, a za předpokladu, že máte postel umístěnou na suchém místě. Zvýšená vlhkost není žádoucí.

Laťkové rošty

Představují lepší alternativu. Jsou vzdušné, nehrozí tedy plísně, zvýšený výskyt roztočů a bakterií. Nicméně nejsou pružné, takže se nijak nepřizpůsobí lidskému tělu. Jestliže máte vysoké tuhé sendvičové matrace, případně pružinové matrace vyšší tuhosti, s laťkovým roštem neuděláte chybu. Oproti lamelovým roštům jsou levnější.

Lamelové rošty – jednička na trhu

Lamelové rošty do postele  se vyrábí jak z umělých materiálů, tak i ze dřeva, konkrétně pak nejčastěji z bukového a březového. Oproti předchozím typům vyniká lamelový rošt pružností. Matrace není stlačená pod váhou lidského těla, naopak dochází v potřebných místech k jejímu prohnutí, čímž se značně prodlužuje životnost matrace. Bez nadsázky se dá říci, že lamelové rošty umocňují vlastnosti matrací – prodyšnost, pružnost.

TIP: I když máte nové rošty a matrace, může pro vás může být problém usnout. Potíže s nespavostí má stále více z nás. Jako pomocník s nespavostí má skvělé výsledky CBD olej.

Rošty do postele vybírejte podle preferované tuhosti lůžka a podle počtu a tloušťky jednotlivých lamel. Čím více lamel, tím lépe. Lamelové rošty dále dělíme na pevné, polohovatelné a ty, které zpřístupňují úložný prostor pod postelí.

Pevné lamelové rošty se, jak už název napovídá, nedají polohovat. Je ale možné nastavit jejich tuhost ve střední, bederní, části. Nosnost se pohybuje až kolem 180 kg.

Polohovatelné lamelové rošty jsou takové, které lze pozvednout v oblasti hlavy či nohou. Docílíte tak optimální polohy třeba při čtení knihy, případně uvolnění nohou po náročném dni. Jde také o výbornou alternativu pro trvale ležící osoby. Rošt lze polohovat buď manuálně, nebo pomocí motoru.

Lamelové rošty s bočním, případně předním odklápěním vám díky pístovému mechanismu umožní snadnou manipulaci. Jestliže disponujete pouze malým prostorem, zvažte, zda pro vás bude boční vyklápění vhodné. Vyžaduje totiž o něco víc místa než nožní výklop.

Pořiďte si kvalitní  rošty do postele od českých výrobců Postelia. Na webu Spime.cz. najdete širokou nabídku roštů, postelí i matrací. Doprava v rámci ČR je zcela zdarma. Můžete využít možnosti nákupu na splátky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *