Koupelny a toalety

Koupelnové trendy aneb jak mít koupelnu ještě krásnější

Přírodní povrchy

Lidé se v současnosti stále více vrací k přírodě. Proto není divu, že se přírodní materiály objevují i v koupelnách. Je pravda, že zde najdeme spíše imitace přírodních materiálů pro svoje vlastnosti, ale i tak jde o poměrně hezkou věc. Prim hrají imitace kamene, mramoru a dřeva, jež změní koupelnu na útulné místo, kde bude radost trávit svůj čas.

Koupelnové trendy aneb jak mít koupelnu ještě krásnější

Výrazné barvy? Proč ne

Skandinávský design, kterého je v současnosti naše republika plná, je hezký, ale tlumený. Tento styl je charakteristický pro použití neutrálních odstínů a přírodních tónů. A my vám nevyvracíme, že jde o vskutku příjemný způsob bydlení. U koupelny však oceníte i nějaké ty barvičky. Například ve formě textilií a doplňků. Pak stačí tlumeně zařízená koupelna s barevnými doplňky, které můžete měnit dle nálady. Velmi oblíbená je modrá, vínová, žlutá a korálová barva, která je mimo jiné barvou roku 2019.

Koupelnové trendy aneb jak mít koupelnu ještě krásnější

3D keramické obklady a velkoformátové dlaždice

Oblíbenost velkoformátových obkladů stoupá. Nejen že skvěle vypadají, ale současně je jejich údržba snadnější než u klasických obkladů – je zde méně spár. Tyto obklady se však hodí do větších koupelen. Oblíbené jsou i 3D obklady, jejichž výběr je opravdu velký. Díky nim můžete mít na stěně dojem z rybích kostí apod. Zde však musíme mít promyšlené, zda vás to nepřestane během chvíle bavit.

Koupelnové trendy aneb jak mít koupelnu ještě krásnější

Kovové doplňky a útulnost

S kovovými doplňky vaše koupelna získá luxusní vzhled. Pokud použijete kovové koše, budete mít kam uskladnit například ručníky. Mimo to si můžete vybírat i z různých dekorací – ideálně v bronzové, zlaté, mosazné nebo ocelové barvě. Mimo to používejte doplňky jako věšáky, držáky, textil, zrcadla apod. Získáte tak velmi útulný prostor.

Koupelnový textil hezky sladěn

Všechny textilie, které v koupelně máte, by k sobě měly ladit. Díky tomu bude mít koupelna hezky ucelený design a bude působit útulněji. Proto dbejte na to, aby ručníky, koberečky a případné další textilie ladily s doplňky – s kelímky apod. Poté stačí vše vyměnit za jinou barvu a celá koupelna bude vypadat hned úplně jinak.

Zrcadlo aneb hra s prostorem

Zrcadlo v koupelně jistě nesmí chybět. A to nejen z hlediska praktičnosti. Víte, že takové zrcadlo dokáže skvěle opticky zvětšit prostor a dobře jej projasnit? A nezáleží na tom, zda jej pověsíte na stěnu nebo dveře.

Zdroj: pexels.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *