Nezařazené

Světelný panel Teela od značky Zumtobel vzbudí emoce a dodá prostoru jedinečnou auru

Svítidlo vzbuzující emoce

Designové svítidlo Teela umožňuje přizpůsobit osvětlení aktuální náladě jeho uživatelů. Na základě jejich preferencí vytváří jedinečnou atmosféru interiéru, především díky různým tónům a teplotám chromatičnosti. Uživatel má navíc možnost zvolit přesné zacílení světla a tím zdůraznit určité prvky a předměty v interiéru nebo prostor jako celek.

„Svítidlo Teela nebylo primárně určeno pro prostor jako takový, nýbrž pro lidi, kteří v něm tráví čas. Vnáší do interiéru klid, pohodu a dodává mu jedinečnou auru, která zohledňuje přání a pocity uživatelů,“ popisuje Roman Delugan, zakladatel a partner, Delugan Meissl Associated Architects.  

„Teela je interpretací nekonečné proměnlivosti světla. Toto svítidlo dodá každému prostoru unikátní atmosféru a okamžitě osloví emoce uživatelů,“ říká Martin Josst, partner, Delugan Meissl Associated Architects.

Teplota chromatičnosti a jas

Víceúčelové svítidlo Teela je perfektním řešením pro všechny moderní kanceláře, ale skvěle se hodí i do domácnosti. Díky regulaci teploty chromatičnosti, směru a intenzity světla napomáhá dosáhnout kýženého emocionálního rozpoložení uživatelů. Přesně mířené světelné paprsky osvětlí místo, kde je to právě potřeba, zatímco teplota chromatičnosti se mění sofistikovaně v závislosti na množství denního světla.

Uživatel si pomocí externího ovladače může vybrat různé světelné scénáře. Snadno měnit lze i podsvícení a osvětlení prostoru nebo přizpůsobit teplotu a jas barev.

Za hranicí funkcionality

Teela je kombinací precizního tvaru a funkcionality. Působí na smysly, zdobí, ale zároveň také definuje prostor, což ji vyzdvihuje vysoko nad rámec funkčního svítidla. Povrch panelu Teela je pokryt speciální absorpční textilií, která zajistí nerušený zážitek z osvětleného interiéru.

Ocenění za design

Model Teela získala ocenění v prestižní designové soutěži iF Design Award 2019.

O skupině Zumtobel Group:

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Skrze klíčové značky Zumtobel, Thorn a Tridonic skupina nabízí komplexní portfolio produktů a služeb zákazníkům po celém světě. Základ pro vývoj inovací a vstup do nových oblastí podnikání tvoří po desítky let získávané know-how týkající se vlivu světla na člověka. Ve světelném odvětví je skupina lídr na evropském trhu. Skupina Zumtobel Group je obchodována na vídeňské burze cenných papírů (ATX Prime) a podle účetní bilance k 30. dubnu 2018 zaměstnávala 6 224 lidí. Ve fiskálním roce 2017/2018 vykázala obrat 1,196.5 milionů EUR. Skupina sídlí v Dornbirnu v rakouské spolkové zemi Vorarlberg. Na českém trhu ZG Lighting Czech Republic s.r.o., člen skupiny Zumtobel Group, nabízí profesionální osvětlení značek Thorn a Zumtobel. Pro další informace prosím navštivte: www.zumtobelgroup.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *