Nezařazené

Vybíráme sedací soupravu

Když se podíváme na rozdělení sedacích souprav, zjistíme, že na trhu je opravdu mnoho možností. Podle tvaru se dělí na klasické, rohové a soupravy do tvaru U. Poslední jmenované jsou vhodné do velkých místností, klasické i rohové sedačky se hodí prakticky do každého interiéru. Rohové varianty perfektně poslouží pro optické rozdělení místnosti a vyhovují větším rodinám. Klasické sedačky je v případě rodiny možné doplnit křeslem či sedacím pytlem. Říká se, že sedačka se šířkou 216 cm je vhodná pro tři osoby.

Myslete hlavně na prostor

Sedací souprava zaujímá velkou část místnosti, a tak byste měli přemýšlet tak, abyste co nejvíc uspořili místo. Dobrým trikem jsou rozkládací soupravy, které sice bývají malé, ale v případě nutnosti je možné je rozložit a využít například jako lůžko pro návštěvu. Některé sedačky mají rovněž úložný prostor, do nějž schováte například povlečení či sezónní oblečení.

Zauvažujte nad povrchovou úpravou

Nejluxusněji vypadají kožené sedačky, ale počítejte s tím, že je potřeba se o ně pravidelně starat. Kůže se musí čistit speciálními přípravky. Máte-li malé děti, bude asi nejlepší zvolit látkovou sedací soupravu a opatřit ji potahem. Ceny sedacích souprav nejsou úplně nízké, a tak je lepší se pojistit proti rozlitým tekutinám, čokoládě, rozsypaným brambůrkům a tak dále.

Vyzkoušejte si je na vlastní kůži

Pokud můžete, zajeďte do obchodu s nábytkem a vyzkoušejte si jednotlivé typy sedacích souprav na vlastní kůži. Někomu vyhovuje nízký gauč, jiného zaujmou velké kvalitní sedačky. Zatímco někteří preferují měkký gauč, další ocení tvrdší sedací soupravu. Dbejte nejen na to, aby se vám dobře sedělo, ale také abyste si mohli pohodlně opřít hlavu.

Chcete vědět více? Kvalitní sedací soupravy koupíte zde v e-shopu iSedacky.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *