Postele a matrace

Vzory jsou v kurzu: 3 tipy pro vaši ložnici snů

Povlečení, kterým nikdy nic nezkazíme

vzrované ložní prádlo

Velký výběr ložního prádla působí velmi chaoticky. Zákazník má problém najít si správné povlečení a někdy volí jen intuitivně. Vybrat správně povlečení není otázka pár vteřin. Je třeba si důkladně povlečení prohlédnout, zjistit kvalitu materiálu a vybrat vzor, či barvu, která bude ladit se zařízením vaší ložnice. Bavlněným povlečením nikdy nic nezkazíte a pokud sáhnete po nadčasových motivech, máte vyhráno.

Bavlna na několik způsobů

Jak už bylo řečeno bavlněné povlečení je velmi oblíbené a vybrat si může opravdu z mnoha provedení. Sáhnout můžete po saténu, který je velmi příjemný na dotek a má krásný lesk. Další variantou je žerzej, což je jemná bavlněná pletenina. Zvolit však můžete také damašek, což je hustě tkaná látka z těch nejjemnějších přízí. Poslední možností je hladká bavlna, která je nejčastěji používaná a mezi zákazníky velmi oblíbená.

Jaké vzory jsou však v kurzu a po kterých letos sáhnout při vašem výběru, to vám poradí následující tipy pro letošní rok.

Nadčasové přírodní motivy

vzorované ložní prádlo

Pokud hledáte kvalitní a krásné povlečení do vaší ložnice, sáhněte po florálních vzorech jako jsou květiny, větve stromů, listy či zvířátka. Velmi záleží na provedení a barevném sladění celého povlečení. Je však pravda, že takové povlečení si vybírají především ženy, které si velmi potrpí na květovaných vzorech a romantickém stylu ložnice. Takovým povlečením opravdu nikdy nic nezkazíte, jelikož se hodí do každého stylu ložnice.

Geometrické a grafické vzory vládnou světu ložnic

vzrované ložní prádlo

Pruhy i kárované vzory na povlečení patří mezi klasiku. V posledních letech jsou také velmi oblíbené geometrické tvary či písmena. Zde už se jedná o vzory, které muži preferují. Stačí vybrat jen správnou barvu a určitě neuděláte krok vedle. Při výběru ložního prádla je také velmi důležitá nejenom kvalita zvoleného materiálu, ale také jeho zpracování a detaily. Dávejte si při výběru pozor i na tyto věci, které dělají velké rozdíly v konečných cenách. Někdy můžete narazit  na dvě podobná ložní prádla, kde však rozdíl cen bude v řádů několika stovek korun.

Kombinace vzorů pro nerozhodné

Posledním oblíbeným vzorem a trendem pro letošní rok jsou oboustranná povlečení, které se jen tak neokoukají. Velmi často je jedna strana barevná nebo pruhovaná a druhá s florálním potiskem. Takové povlečení je vhodné pro pár, který se nemůže shodnout na tom pravém povlečení. Zde bude mít každý možnost vybrat si stranu povlečení, která se mu líbí.

Zdroj fotografií: urbanoutfitters.com, theroomalive.com, mydomaine.com, thriftyandchic.com, aliexpress.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *