Tipy a rady

Znáte jímky na dešťovou vodu? Pomohou vám se zaléváním

Velká nabídka jímek za skvělé ceny

 

Chcete-li si pořídit jímku, určitě vás bude zajímat cena. Levné jímky nabízí internetové stránky dobrezumpy.cz. Jímky samozřejmě nepoužíváme jen k zachytávání dešťové vody, ale také tam, kde není kanalizace a my nemůžeme odvádět splašky z naší nemovitosti.

Jímka se vám tak bude hodit i na chalupě, kde trávíte během hezkých teplých měsíců spoustu dnů. V tomto případě jde o dvoukomorové jímky, které známe pod názvem septik.

 

Vrátíme-li se k jímkám na dešťovou vodu, je dobré si říci, že nám mohou ušetřit až 50 % pitné vody. Úspora za vodu ke tak značná. Použít vodu z jímky můžete jak na zalévání, tak na splachování toalety, ale hodí se i k praní. Dešťovka je totiž měkká a prádlo se v ní pere mnohem lépe než ve vodě z řádu. Existují již i dotační programy, které investici do betonové jímky citelně sníží.

 

I tak ale… budete-li jímku využívat plnohodnotně a vodu používat, kde je to možné, investice se vám za pár let vrátí zpět. Co se týče velikostí, volit můžete od 4 m3 do 12 m3. Díky tomu, že je bytelná, není ji nutné obetonovat, jako je tomu u plastových variant. Není ale tak těžká, abyste se obávali jejího usazování.

 

K jímkám se vztahuje i bohaté příslušenství. K uzavření bude potřeba poklop, který dokonale padne a do jímky se nedostanou žádné nečistoty. Příslušenstvím je i komín a průjezdová deska.

 

Zakoupíte-li si jímku na dešťovou vodu na stránkách dobrezumpy.cz, odbornou montáž techniky získáte zdarma. Uznejte, že dělat vše svépomocí by vás stálo hodně sil i financí.

 

Navíc dovoz je možný kdekoli po naší zemi. Připravte se na léto již teď a zajistěte si nejvhodnější jímku nebo septik už teď. Budete překvapeni, o kolik snížíte výdaje za vodu, nebo vyřešíte problém se splašky z vaší chaty či chalupy.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *