Koupelny a toalety

10 tipů pro vaši útulnou koupelnu

1. V první řadě musí být koupelna praktická a plně funkční.

2. Přemýšlejte nad prostorem jako celkem při výběru vhodného místa pro vanu, toaletu i sprchu.

koupelna

3. Vše do posledního detailu laďte do jednoho stylu. Chcete provensalský styl nebo moderní? Chcete se cítit jako ve welness centru nebo v útulné venkovské koupelně?

4. Dbejte na kvalitní materiál. Koupelna je místem kde je hodně vlhkosti. Je třeba proto vybrat vysoce odolný materiál, který těmto podmínkám odolá.

koupelna

5. Nezapomeňte ani na správné osvětlené. Přemýšlejte o jeho správném umístění i správné barvě pro vytvoření kouzelné atmosféry.

6. Koupelna není jen místností, která plní jistou funkci. Dejte jí lázeňskou atmosféru. Stane se tak místem, kde si můžete odpočinout a uvolnit se.

koupelna

7. Buďte nápadití. Myslete prakticky. Ozdobte jednu stěnu koupelny nápaditou tapetou, jedinečným motivem dlaždic nebo originálním obrazem.

8. Používejte měkké i tvrdé materiály a struktury, abyste rozbili tvrdost většiny použitých materiálů v koupelně. Využijte textilii a vsaďte na sprchové závěsy, ručníky, okenní závěsy nebo cokoliv jiného. Chcete-li si ušetřit síly při úklidu, ošetřete povrchy v koupelně pomocí nanoimpregnace na dlažbu, sklo, kov a plasty. Špína a prach se nebudou tak rychle usazovat a ta, které se to podaří, půjde snadněji dolů.

koupelna

9. Vytvořte si lázeňský sprchový kout. Luxusní sprchy dokáží skvěle napodobit požitek jako ze skutečných lázní. Stačí si vybrat tu správnou hlavici.

10. Dbejte také na správný výběr podlahy. Měla by být odolná vůči vodě i proti skluzu. Přesto by měla vypadat atraktivně. Keramické nebo kamenné dlaždice jsou trefou do černého.

Zdroj fotografií: decoholic.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *