Koupelny a toalety

Chcete do koupelny bezpečné osvětlení?

Všude slýcháme o nebezpečí uklouznutí na mokré podlaze nebo o riziku používání elektrických spotřebičů poblíž vody. Víte ale, že z hlediska bezpečnosti je koupelna rozdělena na jednotlivé zóny a přísná norma přesně definuje podmínky a způsob instalace elektrických spotřebičů? Tato norma se mimo jiné vztahuje i na osvětlení. Případů, kdy v koupelně najdeme svítidla, která tam rozhodně nepatří, bychom objevili víc než dost. Na trhu jsou však k dostání speciální bezpečná koupelnová svítidla se zvýšeným krytím, určená i přímo nad vanu nebo sprchový kout.

Základním předpokladem koupelnového osvětlení musí být bezpečnost. V opačném případě se totiž může stát, že světlo v koupelně, které nesplňuje přísné normy, může ublížit vám nebo komukoli z vaší rodiny. Stačí k tomu třeba jediná kapka vody, která při mytí nebo hraní ve vaně dopadne na rozžhavený povrch svítidla. A úraz je na světě. Bezpečná koupelnová svítidla vám tento problém vyřeší. Splňují bezpečnostní požadavky v předepsaných zónách, mají potřebné krytí proti vniknutí vody a světelné zdroje jsou chráněny tvrzeným sklem.

Říkáte si, že je bezpečnost sice na prvním místě, ale rozhodně není tím jediným, co od koupelnových svítidel očekáváte? Máte pravdu. Ale ani na tuto podstatnou vlastnost výrobci nezapomínají. Čistý a nadčasový design nových svítidel příjemně doladí interiér každé koupelny, takže se neokouká, ale ani nijak nenaruší intimní prostředí.

Stačí se jen rozhodnout, zda chcete svítidla umístit doprostřed místnosti, nad umyvadlo, pračky, nebo třeba nad vanu, a podle toho si vybrat z nabídky ta správná. Kromě centrálního svítidla jsou k dostání bodová svítidla pevná nebo výklopná, abyste mohli světlo nasměrovat přesně tam, kde ho potřebujete. Všechna svítidla snadno a rychle namontujete podle návodu do již hotového sádrokartonového podhledu.

Zdroj a foto: RAVAK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *