Koupelny a toalety

Jak levně zkrášlit umakartovou koupelnu?

Máme pro vás řešení. Umakartovou koupelnu jde zkrášlit v podstatě za pakatel. Ve většině případů k tomu nepotřebujete nic víc, než materiál a vaše šikovné ručičky.

Jak připravit umakart na proměnu

  • Povrch nejprve důkladně odmastěte a vyčistěte mýdlovou vodou.
  • Povrch připravte na manipulaci brusným papírem.
  • Jelikož se jedná o koupelnu, ošetřete povrch přípravkem proti plísním.

Jak zkrášlit umakartovou koupelnu

Je několik možností, jak umakartovou koupelnu zkrášlit. Dá se použít barva na umakart, tapety na umakart nebo použít obklady.

Umakartové jádro má i své výhody

Jedinou velkou nevýhodou umakartové koupelny je to, že musíte ponechat záchod i koupelnu na stejném místě. V případě úplné výměny umakartového jádra je třeba probourat koupelnu i se záchodem. Využívá se většinou v případě, že chcete koupelnu zvětšit. Je mnoho možností, jak proměnit starou umakartovou koupelnu v excelentní prostor. Velmi jednoduché a oblíbené řešení je nalepení obkladů na umakartové jádro. Vyrábí se mnoho speciálních lepidel, které přilnou na obklady i na umakart. Tyto lepidla moc nestojí a spoustu toho vyřeší.

Co kolik stojí a jaké vybírat materiály si povíme v následujících odstavcích.

Barvy na umakart

Barva do koupelny na umakart jsou nejlevnější variantou, ale také přechodnou. Na umakartové jádro můžete v podstatě použít jakoukoliv barvu, tedy podle vyhledávačů. Vybírejte však především omyvatelné a voděodolné barvy na umakart. Omyvatelné barvy na umakart se hodí především v oblasti umyvadel, kde je třeba stěnu umýt od cákanců a špíny.

Všechny články na téma Koupelny

Do malých koupelen volte světlé barvy. Koupelna tak bude opticky větší a prostornější. Zvětšit jí také můžete umístěním několika větších zrcadel a bodových světel, či přirozeným denním světlem z okna. Pokud tu možnost máte.

Cena jakou za voděodolné barvy na umakart zaplatíte, se pohybuje okolo stovek korun. Když si spočítáte štětce, barvu, váleček, lepicí pásku vyjde vás celá proměna koupelny asi na 500 Kč, což není tak velká suma, pokud jste zrovna ve finanční tísni a potřebujete opravdu levné řešení. Navíc na výmalbu umakartové koupelny nepotřebujete zkušené řemeslníky, ale stačí vám vaše šikovné ručičky.

tapety na umakartové jádro v koupelně

Tapety na umakart

Tapety jsou opět v kurzu a to se týče i voděodolných tapet do koupelen. Na trhu je opravdu široká škála tapet na umakart, které jsou opravdu velmi krásné. Jsou omyvatelné a navíc se dají sehnat jak v imitaci kamení, dřeva, cihel tak i klasických kachliček. Nikdo tak ani nepozná, že se jedná o tapetu.

Tapety do koupelny na umakart seženete okolo 50 Kč za m2. Je to tedy další levná proměna vaší koupelny. Nezapomeňte použít lepidlo na umakart, které tapetu dobře připevní k povrchu, který musí být dobře připravený na aplikaci tapety. Musí být rovný a čistý.

Fotogalerie koupelen pro vaši inspiraci – 400+ fotografií

Obklady na umakartové jádro

Trochu dražší variantou proměny vaší koupelny je lepení obkladů na umakart. Je to sice náročnější, než lepení tapet, ale když si dáte práci s lepením obkladů, vaše koupelna se promění v exkluzivní koupelnu snů. Taková koupelna pak vydrží po dlouhou dobu i bez finančně náročné rekonstrukce.

Dnešní design obkladů je opravdu nádherný. Seženete různé vzory, barvy i velikosti od malých obkladů po větší, které zaberou více místa. Seženete mozaiku, i klasické jednobarevné obklady. Je opravdu z čeho si vybírat a někdy je výběr těch správných obkladů velký problém.

tapety na umakartové jádro v koupelně

Jak už bylo zmíněno, do menších koupelen volte světlejší barvy a to platí i u obkladů. Pokud však máte větší koupelnu, můžete použít tmavší tóny, které prostor naopak trochu zmenší. Výběr toho správného vzoru je na vás a vašem vkusu.  

Diskuze ke koupelnám – 300+ témat

Pokud se pustíte do zkrášlení vaší umakartové koupelny právě tímto posledním způsobem, počítejte s tím, že za materiál nedáte víc než 4 000 Kč a to včetně lepidla na obklady na umakart.

Umakartové jádro a sádrokarton

Dalším zajímavým řešením je použít sádrokarton. Velmi výborné jsou také panely, které na první pohled připomínají obklady. Velkou výhodou je, že v případě potřeby můžete celý panel jednoduše vyměnit. Je třeba však počítat s tím, že stěny budou silnější, než ty předchozí a tak je třeba vyměnit i futra a dveře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *