Koupelny a toalety

Jak vyzrát na malou koupelnu

Iluze výšky

Vytvořte dojem vysoké místnosti tím, že obložíte zdi až ke stropu. Zkusit můžete také vytvoření svislých pruhů na zdi (ať už formou nějaké tapety či dlaždic). Dobré je rovněž zvýraznit nějakým způsobem hranu stropu. Udělejte u stropu rámeček – jiný vzor dlaždic, obložení hrany apod.

Světla a zrcadla

Zrcadla jsou úžasným způsobem, jak přidat místnosti hloubku, šířku i délku. Tím, jak se od nich odráží světlo, vylepšují i prosvětlení koupelny. Berte ale na vědomí, že jedno zrcadlo v koupelně stačí. Aby pak nevypadala jako zrcadlové bludiště na Petříně.

V bytové koupelně většinou nebývají žádná okna, takže není jiná možnost, než nakoupit poctivé osvětlení. Umístěte jej nad zrcadlo a doprostřed místnosti. Kupte si průhlednou sprchovou zástěnu, která propustí světlo, perfektní je bezrámová varianta.

Barvy

Tady vsaďte na jednoduchost. Nevybírejte příliš extravagantní barvy ani velké vzory. Vhodné jsou pastelové odstíny či bílá zkombinovaná s nějakou další barvou. Chcete-li dosáhnout koupelny v moderním stylu, nakupte doplňky ve výrazných barvách (rohož, ručník, …).

Vana, umyvadlo a úložný prostor

V případě, že chcete ušetřit místo, pořiďte si skříňku s umyvadlem. Využijte celou výšku místnosti a připevněte poličky na stěnu.

Co se týče boje vany a sprchového koutu, jistě znáte z televizních obrazovek řešení společnosti Ravak. Nemáte-li místo na obě, pořiďte si menší vanu se sprchovou zástěnou. A jestli není místo ani na malou vanu, prostě se budete muset smířit se sprchovým koutem. Dívejte se na to z té lepší stránky – ušetříte vodu i čas.

V malé koupelně možná budete muset dělat trochu kompromisy, ale bude jich minimum. I malá místnost se dá zařídit stylově.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *