Koupelny a toalety

Jak vzniká kobereček GRUND?

Aby mohl vzniknout příjemný, krásný, bezpečný a originální kobereček, musí se toho hodně stát. Nebudeme se tedy zdržovat a pustíme se do toho.

Vhodný materiál

Prvním krokem, který vede ke vzniku koupelnové předložky je výroba polyakrylové příze. Ta se díky svým vlastnostem stala nejvhodnější pro výrobu koupelnových předložek. Mezi její přednosti patří jemnost a vysoká savost materiálu.

Příze vzniká v přádelně v Krkonoších, kde se pak vyrobí i celý kobereček. Příze se přede z polyakrylového česance. Ten je stálobarevný a díky širokému portfoliu barev je možné nakombinovat širokou škálu barevných odstínů a vyrobit tak libovolnou barvu či odstín. Po upředení vláken se příze čistí a prochází dalším zpracováním.

Díky tomu si tedy pak můžete domů pořídit kobereček, který si i po mnoha praních udrží svou barvu i strukturu.

Šití předložky

Když je příze připravená, jde se šít. Technologii, která se používá na šití koberečků GRUND, se říká „tufting“. Jedná se o všívací techniku, která se provádí pomocí všívacího automatu nebo ručně. Každá z těchto technik má své výhody. Ruční obsluha strojů umožní vznik rozličných tvarů i barev, postup je precizní, ale výroba je pomalejší.

Automatické stroje vyrábí koberečky rychleji, protože jich najednou vzniká více. Návrhy jsou překresleny do počítače a ten pak řídí výrobu. Koberečky mají proto bezchybný vzhled, ornamenty jsou přesně vykreslené díky technologii.

Bezpečnost koberečku

Proč jsou koberečky a předložky tak bezpečné? Na rubovou stranu se nanese syntetický latex nebo hotmelt, který zafixuje přízi k podkladové textilii a zároveň zajistí nesmekavost předložky.

Po ušití míří koberečky a předložky na zátěr rubové strany, který se postará o to, že nekloužou. Pro koupelnové předložky je tento postup opravdu nezbytný. Zátěrový materiál je voděodolný a zároveň brání přilepení k povrchu, kobereček tedy můžete klidně položit i na podlahu s podlahovým topením. Díky tomu je pak vhodný pro funkci koupelnové předložky i jako kusový koberec do dětského pokoje.

Nakonec je potřeba ještě kobereček zaentlovat a opatřit poutkem, kde najdete důležité informace o materiálu a doporučení k údržbě.

Hotový kobereček se může vypravit na cestu k vám. Díky poctivé práci a kvalitnímu materiálu vám pak může dělat radost po dlouhé roky. Při správné péči si totiž jeho společnost můžete užívat opravdu dlouho.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *