Koupelny a toalety

Koupelna pro děti. Mytí může být pro děti zábava a velká radost

Dětské koupelny splňují veškeré požadavky na bezpečnost vašich potomků a jsou navíc veselé. Každou koupelny svými barvami prosvětlí.

Pokud nemáte pro dětskou koupelnu dostatek místa, můžete z nabízeného nábytku vybrat pouze některá základní vybavení a přidat je do koupelny dospělé. Základem je především umyvadlo a toaleta s malým průměrem.

V nabídce jsou výrobky, které myslí na děti a vychází jim vstříc svými  tvary a funkcemi. Koupelna se stane pro děti příjemným místem a budou se do ní rády vracet. A vydrží jim dlouho. Je navrženo pro věk od dvou do osmi let.  

 

Velká toaleta děti děsí

Při zařizování dětské koupelny nesmíte zapomenout na barvy. Ty děti milují. A nemusí jít jen o výrazné ručníky či jiné doplňky. Pestré mohou být i zrcadla. Ve veselé koupelně si budou mnohem raději čistit pravidelně své zoubky.

Dalším velmi důležitým bodem je bezpečnost. Kolem ní se v koupelně pro děti, ale samozřejmě dospělé, vše točí. Je proto nutné vždy volit nábytek i sanitární techniku s oblými tvary a ideálně kulatými rohy.

Děti se často bojí velkých toalet. Pohled na takovou mísu je pro ně skličující. Řešením jsou menší průměry klozetů. Díky nim se vaši potomci rychleji naučí chodit sami na WC. Pomoci jim mohou i další pomůcky. Například speciální madla na stranách sedátka, kterých se může dítě chytit. Stejně důležitá je také hygiena, vybírejte proto vždy povrchy s antibakteriální úpravou.

Nezapomeňte, že veškeré zařízení koupelny by mělo být umístěné ve správné výšce. Umyvadla zavěste do 60 centimetrů od podlahy a toaletu s bidetem do výšky 35 centimetrů.

Nábytek by měl přežít neopatrné dětské zacházení. Vybírejte pro skříňky a další kusy jen z kvalitního materiálu, který samozřejmě odolá vlhkosti. Stejně důležitá je i údržba. Děti vodní hrátky milují. Obklady proto volte s hladkým povrchem, který snadno utřete a v barvě, která snese nějakou tu nečistotu.

 

Je lepší pro děti vana nebo sprchový kout?

Děti se ve vaně vyřádí určitě víc, než ve sprchové vaničce. Ve vaně si mohou hrát a když je u ní nainstalovaná ještě zástěna z bezpečnostního skla, nebude třeba neustále vytírat louže. Koupit můžete i termostatickou baterii. Díky ní předejdete nechtěnému opaření.

Dobrým nápadem je také velké dvojumyvadlo, u kterého se sourozenci nestrkají a pak prostorné odkládací plochy pro potřebné věci pro naše nejmenší.

 Na šeď a nudu u koupelny pro děti zapomeňte, vhodným řešením není ani barevný výstřelek. Vhodné je zvolit několik sladěných barev a vytvořit veselou, ale nadčasovou kombinaci.

Autor: aka

Zdroj Foto: Jika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *