Koupelny a toalety

Luxusní koupelna ve francouzském stylu

Koupelna ve francouzském stylu

Nezbytností pro tento styl je mít v koupelně dostatek místa, aby byl výsledek opravdu dokonalý. Zrcadla, vodovodní baterie, vana dokonce i lustr správně vynikne pouze ve velkém prostoru, nikoliv v maličké koupelně. Úplně nejlépe by měla mít koupelna okno a dostatek světla. V takových podmínkách se může francouzský styl projevit v celé své kráse a to i v případě, že je to právě koupelna.

 

koupelna ve francouzském stylu

Barevné spektrum

Francouzský styl interiéru se vyznačuje použitím jemných pastelových barev. Nejčastěji používané barvy jsou šampáňo, krémová, písková, světle šedá a slonová kost. Pokud se však nebojíte experimentovat, můžete oživit francouzské koupelny jasnými, avšak stále pastelovými barvami, případně tmavými odstíny.

 

koupelna ve francouzském stylu

Zeď, strop a podlaha

Je velice důležité používat přírodní materiály. Pokud je to možné, stěny a podlaha mohou být z kamene nebo velmi dobré imitace. Velmi pěkně také vypadá žula a mramor. Není-li to možné, postačí i keramická dlažba, ovšem vybírejte světlé provedení. Do koupelen jsou vhodné omítky nebo nátěry, které vydrží i vlhké prostředí. Sáhnout můžete i po zajímavých texturách. Co se stropu týče, můžete použít ozdobné štuky, které podtrhnou tento dominantní styl.

 

koupelna ve francouzském stylu

Nábytek a doplňky ve francouzském stylu

Do koupelny kromě klasické vany a kamenného umyvadla patří také nábytek. při výběru vsaďte na přírodní materiály, které jsou odolné vůči vlhkému prostředí. Nádherně budou vypadat skříňky zdobené ornamenty nebo kovový nábytek se skleněnými akcenty. Krásné jsou i stolky s ozdobně vyřezávanými nohy nebo luxusní ozdobné rámy pro zrcadlo, které natřete třeba zlatavou barvou. Věnujte také pozornost drobnostem jako jsou kohoutky. Perfektně sem zapadnou baterie ve vintage stylu z ušlechtilého kovu jako je bronz, měď nebo mosaz. Takové drobnosti se stanou skutečným vrcholem a to nejen funkčností.

koupelna ve francouzském stylu

Perlou koupelny ve francouzském stylu je samozřejmě lustr. V klasických koupelnách jej uvidíte zřídka, ale tady je nezbytností.

 

Zdroj fotografií: essentialhome.eu, decorpad.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *