Koupelny a toalety

Připravte si domácí lázně ve vlastní koupelně

V dřívějších dobách koupelna sloužila primárně k očistě. V současnosti se však stává místem, kde trávíme mnohem více času, než kolik v ní trávily například naše babičky. Jde o místo, kam se uchylujeme ve chvílích, kdy si chceme odpočinout.  Jak pocit odpočinku ještě znásobit? Pořiďte si domácí wellness, řekneme vám jak na to.

Připravte si domácí lázně ve vlastní koupelně

Vhodná atmosféra

Neodpočineme si nikde, kde není příjemná atmosféra. A tu si můžeme navodit i v koupelně. Nejjednodušší změnu můžeme provést pomocí regulace osvětlení, kdy je k odpočinku vhodnější žluté světlo – bílé je lepší naopak za dne, kdy na sebe potřebujeme vidět v zrcadle. Pokud se chcete cítit výjimečně, zkuste si místo použití světel zapálit svíčky. Ideálně pak nějaké, které hezky voní.

Připravte si domácí lázně ve vlastní koupelně

Ukliďte si

Mnohdy nám v pocitu uvolnění brání nepořádek všude kolem nás. Proto je fajn udržovat si koupelnu stále uklizenou. Čím méně zbytečných věcí v ní bude, tím jednodušší bude její údržba, ale zároveň bude vypadat příjemněji na pohled.  Zbavte se všeho, co nepotřebujete. Zaměřte se na praktické, ale i hezké doplňky.

Připravte si domácí lázně ve vlastní koupelně

Ať to ladí

Tam, kde to k sobě ladí, se budeme cítit útulněji než v místech, kde to hraje všemi barvami. K tomu, aby k sobě vše dokonale ladilo, nemusíte měnit obklady i s podlahou. Pokud však koupíte ručníky ve stejné barvě jako u dávkovače mýdla či stojánku na kartáčky, změny si jistě všimnete.

Zdroj: pexels.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *