Koupelny a toalety

Sprcha nebo vana. Co je lepší?

Za rozhodující kritérium, zda zvolíme vanu nebo sprchu, je velikost naší koupelny. Zatímco nejmenší vany jsou k dostání již od rozměrů 120 x 70 cm, u sprchových koutů je to už rozměr 80 x 80 cm. Pokud však máte tu možnost, nikdy nevolte to nejmenší, ale vyberte si komfortnější variantu. Vany i sprchové kouty si můžete vybírat v nejrůznějších tvarech, které sednou vaší koupelně nejlépe.

Dalšími kritérii, která za vás rozhodnou, zda je lepší sprcha či vana, jsou: Dispozice koupelny, umístění pračky se sušičkou, životní styl, způsob údržby, design celé vaší koupelny, prostorové možnosti.

Sprchový kout

Sprchový kout vám ušetří čas, peníze a hlavně prostor. Pokud nechcete vanu, ale chcete si alespoň sednout, můžete si koupit sprchový kout s menší vaničkou. Ta je menší než klasická vana, ale současně v ní můžete i sedět. Mnoho sprchových koutů nabízí i masážní trysky apod. Pokud se nesprchujete extrémně dlouhou dobu, ušetříte i vodu oproti vaně. Sprcha je vhodná pro rychlou osobní hygienu, pokud chcete relaxovat, poohlédněte se spíše po vaně.

Sprcha nebo vana. Co je lepší?

Vana

Vana je vhodnou variantou pro každého, co si chce čas od času lehnout do horké vody a odpočívat. Je vhodná i v případě, kdy máte nějaké zdravotní potíže, při jejichž léčbě vám mohou pomoct právě koupele s léčivými přísadami. Dále také pro rodiny s dětmi, kdy pro ně bude očista těla zábavná. Navíc – pokud se vám rozbije pračka, můžete vanu použít jako alternativu poslední záchrany. Co se týče plýtvání vodou – nemusíte si kupovat největší vanu na trhu a napouštět ji každý den. Pokud si koupíte zástěnu, můžete se v ní i sprchovat.

Sprcha nebo vana. Co je lepší?

Zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *