Krby a vytápění

Kotel na dřevo H4EKO-D si poradí s malými i velkými kusy dřeva i bez vaší pomoci

Právě OPOP  je na našem trhu specialistou na „malé kotle“, jež se často vejdou i do dveří s pouhými 60 centimetry šířky. K dispozici je široká paleta výkonů i používaného paliva – od uhlí, přes pelety až po poctivé dřevěné špalky. A právě poslední jmenované dostaly tento podzim nového člena – zplyňovací kotel na dřevo H4EKO-D.

Vlastníte kumbál nebo malý sklep? Pak máte vyhráno!

Už dávno neplatí, že kotel, který vytopí celý dům, musí zabrat půlku sklepa. Naopak, kotle na dřevo H4EKO-D jsou překvapivě rozměrově úsporné. Díky kompaktnímu půdorysu projdou i dveřmi o šířce 60 cm. Vybrat si můžete z výkonnostního rozpětí 16-25 kW, a přitom budete mít stále záruku vysoké 90% účinnosti kotle, řadícího ho do třídy A+.

Právě pečlivě splněné emisní limity i kvalitně zpracovaný ekodesign umožňuje těmto kotlům čerpat oblíbené Kotlíkové dotace ve vysoké výši. Jejich použitelnost i po roce 2022 je tím pádem samozřejmě zaručena. Navíc vám s vyřízením žádosti v OPOP rádi pomohou.

A máte-li doma některý ze starších typů kotlů od OPOP (například H412,H418 a H424), nemusíte se obávat ani náročné instalace. Nové kotle mají totiž stejné připojovací parametry, takže stačí starý kousek odpojit a nový zapojit – rychle, čistě a bez stavebních úprav.

Vysoký uživatelský komfort zaručí velkorysá šachta na palivo i dlouhá doba hoření

Oblíbené kotle na dřevo  H4EKO-D si poradí  malými i velkými kusy dřeva, a nezáleží na tom, zda je měkké či tvrdé. Stačí naplnit šachtu dostatečným množstvím paliva a umožnit kotli odebírat vždy to správné množství, v závislosti na venkovní teplotě i pokojovém termostatu. Právě optimální podmínky pro spalování dokáží spotřebu otopného materiálu výrazně zredukovat, takže za nákup paliva během každé zimy ušetříte.

Za všechny tyto výhody vděčí chytré kombinaci chladící smyčky a odtahového ventilátoru, zajišťujícího efektivnější spalování s minimální tvorbou popela. Samotná spalovací komora je pak chráněna proti dehtování a kotlové těleso nabídne dlouhou životnost díky použití odolného 5mm silného plechu.

A minulostí se stanou i časté návštěvy sklepa – dobře naložený kotel se bez vaší pomoci obejde i po několik dní. Dálkové ovládání pak umožní i jeho aktivaci na dálku a příjezd do již vyhřátého a přívětivého domova. Zjistěte více na stránkách OPOP.cz a vyberte si ten ideální kotel do vašeho domova. Rádi vám tu poradí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *