Krby a vytápění

Ohřejte se s klimatizací

Čistý vzduch na přání

Již zcela standardní by měla být přítomnost speciálních filtrů a ionizátorů, které vzduch zbaví prachů, bakterií a plísní. Zkrátka všeho, co by mohlo vyvolávat nepříjemné alergické reakce.

Víte, že existuje také vitamin C filtr, jenž zpříjemňuje dýchání a osvěžuje?

 

Vlhko, prosím

Méně známou funkcí je zvlhčování filtrovaného vzduchu. Klimatizacím bylo dříve vytýkáno právě nadměrné vysoušení vzduchu. Díky speciálním zvlhčovačům je však s tímto problémem konec – v bytě jsou schopny udržet optimální 40-60% vlhkost.

Obecně platí, že používání klimatizace nikdy nenahradí klasické větrání, které je zapotřebí provádět alespoň jednou denně. Mezi současnými typy klimatizace se ale objevují už i takové, jež zvládají přímé větrání, avšak do jisté míry zamezují tepelným ztrátám.

Více se o možnostech těchto přístrojů dozvíte u specialistů na klimatizace do bytu.

 

V létě chlad a v zimě teplo

Klasické chlazení klimatizací dnes již nikoho nepřekvapí. Co ale vytápění? Máte s ním již nějakou zkušenost?

Z reakcí majitelů klimatizací určených i k vytápění jasně vyplývá, že tento způsob ohřevu vzduchu má své velké klady, a to především pokud využíváte tepelná čerpadla. Přeborníky v této problematice jsou například klimatizace Samsung.

Některé přístroje umožňují v bytě jen přitápět, což se báječně hodí například v přechodných obdobích jara a podzimu, kdy již doma není příjemná teplota, ale topná sezona ještě nezačala.

Modely, které jsou napojeny na tepelná čerpadla, však bez problémů zvládají i běžné vytápění domu, a to při venkovní teplotě až do -20 °C. O vhodnosti využití toho kterého typu tepelného čerpadla ve vašich podmínkách se však raději vždy poraďte s odborníky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *