Krby a vytápění

Podstavec pod kamna: ideální řešení pro váš hřejivý domov

Zapomeňte na nehořlavé podložky z plechu či skla, které se umisťují pod kamna či na nutnost postavit kamna na dlažbu či kámen. Přestaňte si dělat starosti s tím, že žhavé uhlíky odskočí do míst, která už podložka nezakrývá. Ušetřete si starost s každodenním zametáním pod kamny a přestaňte se trápit nevzhledností rohu, ve kterém kamna stojí. Pořiďte si podstavec.

 

Podstavec a bezpečí domova

Podstavec pod kamna je vysoce funkční. Zajistí, že váš domov nevyhoří, a že se v něm budete vy i vaše rodina cítit bezpečně. Zatímco mimo klasickou podložku mohou žhavé uhlíky odskočit celkem snadno a způsobit tak požár, nebo v lepším případě „jen“ újmu na podlahové krytině, tak mimo podstavec odskočí jen stěží. 

Součástí podstavce je totiž ohrádka, která zabraňuje vypadlým uhlíkům a popelu dostat se na podlahu. Pokud byste tedy při přikládání do kamen byli neopatrní, nemusíte se bát, že by to mělo fatální následky. Podstavec se o popel či kousky dřeva, odpadlé při běžném provozu krbu, zaručeně postará.

 

Podstavec a estetika

Kromě toho, že vám podstavec pod kamna zajistí bezpečný a čistý domov, udělá ho také krásnějším a útulnějším. S kamny totiž tvoří ideální celek a výborně je doplňuje, jelikož je vyroben ze stejného materiálu. Podstavec nemusí mít klasický „krabicovitý“ tvar, ale může být tvořen např. deskou s vyššími nožkami, v důsledku čehož pod ním vznikne dostatečný prostor k uskladnění dřeva.

Podstavec pod kamna potěší jak lidské oko, tak i lidské svaly. Je totiž nejen estetickým doplňkem, ale i doplňkem, který chytře skrývá popel, aniž bychom ho museli zpod kamen složitě vymetat.  

Jaký máte na toto řešení názor? V čem spatřujete další výhody podstavce? Nebo pokud dáváte přednost jinému způsobu, jak ochránit váš domov od žhavých uhlíků a popela, tak jaký to je?

Autor: Firefoot.eu

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *