Kuchyně

6 tipů, jak vybrat jídelní stůl

Dbejte na kvalitní materiál – ať už máte rádi nábytek z masivního dřeva, nebo hledáte jídelní stůl vyrobený z více materiálů, vždy kupujte kvalitu. Jen tak vám stůl vydrží mnoho let i při každodenním používání celé rodiny. Platí, že čím je jednodušší, tím odolnější by měl být.

  1. Rozkládací jídelní stoly – je vás někdy spousta, přitom běžně žijete ve dvou, třech?  Vhod by vám mohl přijít rozkládací stůl. Může být kulatý i čtvercový. Čím jednodušší systém rozkládání, tím lepší verze pro vás.
  2. Tvar stolu – čím menší prostor, tím menší stůl vybíráme. Jestliže nepotřebujete rozkládací stůl, ale i tak chcete mít možnost usadit občas méně a někdy více osob na malém prostoru, vsaďte na kulatý nebo oválný stůl.
  3. Vzhled stolu dle stylu bydlení – je mnoho stylů, v nichž můžete stoly vybírat. Venkovský, moderní, elegantní, extravagantní… Bude součástí kuchyně, nebo bude jídelna samostatná?
  4. Péče o stůl – jestliže si koupíte stůl z masivu, jež nebude ošetřen nátěrem či třeba napuštěn oleji, budete se o něj muset starat. I skvrny se mohou do masivu vsáknout a odstraníte je jen mechanicky.
  5. Cena – je to škoda, ale mnohdy nám udává směr. Jídelní stůl i moderní jídelní židle by k sobě měly ladit bez ohledu na cenu.

 

Máte-li moderní styl bydlení a dostatek prostoru, vsaďte na oválný nebo obdélníkový typ jídelního stolu. Jídelní židle se k nim vejdou v dostatečném počtu a působí fantasticky. Přesvědčte se sami na nabytek-forliving.cz.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *