Kuchyně

8 tipů, jak si barevně obložit kuchyni

1. Mozaika

Samozřejmě hned na začátek musíme říci, že pokud zvolíte spíše barevnější mozaiku vícera odstínů, bude těžší sladit ji s kuchyňskou linkou. Ale všechno je možné, stačí nad tím jen trochu přemýšlet.

obložení kuchyně

Mozaika ne vždy musí hrát všemi barvami, vybrat můžete také černobílou šachovnici, která bude působit elegantně a luxusně! Navíc je tato varianta velmi snadná ke kombinování. Sáhnout můžete také po kamenné mozaice, která působí velmi zajímavě.

 

Mozaika sama o sobě je velmi snadná na údržbu a neporušená vám vydrží několik desítek let.

2. Retro/vintage vzory

Staré trendy se vrací opět do módy. Inspirujte se u vašich prarodičů. Pamatujete, jaký vzor má na sobě cibulák? Takové modré ornamenty na bílém podkladu mohou vypadat na obložení kuchyně opravdu stylově. Některé ženy pak velmi ocení design malých roztomilých kytiček.

kuchyně obložení

Vzorů je nespočetně, stačí najít ten, kterým vám nejlépe sedne do interiéru kuchyně. Nezapomeňte, že kuchyň by měla být zařízena v jednotném stylu, proto by se i další kusy nábytku a tak dále měly ubírat tímto směrem.

3. Klasika, kterou nic nezkazíte

Nejpraktičtější a nejsnadnější možností jsou lesklé kachličky zarovnané v jedné linii. Tohle je obklad, který v domácnostech naleznete nejčastěji. Je to velmi jednoduché na údržbu a navíc pokud zvolíte jednobarevné (např.: bílé) budou se chodit prakticky ke každé kuchyni. Tohle je velmi sofistikovaná, čistá a nestárnoucí možnost.

 

obložení kuchyně

4. Nejčastěji používané materiály

Také keramický obklad je jednou z dalších velmi oblíbených možností. Nebo také laminát, který patří právě mezi nejpoužívanější materiály. Nemá žádné spáry, čištění je snadné a je odolný vůči teplu i poškrábání.

5. MFD desky pro moderní domácnost

V případě použití tohoto materiálu docílíte lesklého a luxusního obložení za kuchyňskou linkou. Je to jednoduchá rovná plocha bez jakýchkoliv spárů a ornamentů (tedy jednoduchá na údržbu). V tomto případě se rozhodně nebojte barev a oživte vaši kuchyni.

obložení kuchyně

Zajímavý 3D efekt vznikl u kuchyňské linky díky sádrokartonovému obložení ve stejném odstínu jako tmavý obklad nad pracovní deskou. Detail zvýrazní bíle lakovaná dvířka s bezúchytovým systémem push-pull, která jsou vizuálně propojená do tvaru větrníku.:

6. Nerezový plech

Naprosto luxusně pak působí nerezový plech nebo kovolaminát, který je ale těžší na údržbu, jelikož jde na něm vše vidět, ale v moderní kuchyni bude působit luxusním dojmem.

7. Skleněné obložení

Velmi populární v současné době je grafosklo, kam jde zalaminovat i obrázek a vaše kuchyň tak získá velmi originální vzhled. Opravdu nádherně vypadají všelijaké ornamenty, obrázky květin nebo třeba nápisy s citáty, které vám připomenou každý den, když vejdete do kuchyně nějaké to moudro, kterým byste se měli řídit.

8. Přírodní materiály

Pokud dáváte přednost přírodnějším materiálům, pak volte masivní dřevo nebo dýhu.

kuchyně obložení

Co se týče samotného obkladu, zvolit můžete přesný opak mozaiky, a to sice velké kusy spojené k sobě (např.: obdélníkového tvaru). Čím méně spár bude vaše kuchyně mít, tím méně prachu se tam bude usazovat. Velmi luxusně také vypadá obklad ve tvaru obdélníku, kdy výška obdélníku je opravdu nízká, a na obložení nám vzniknou vodorovné moderní pruhy.

 

Zdroj fotografií: pexels.com, onekindesign.com, homestoriesatoz.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *