Kuchyně

Inspirace pro kuchyně, aneb vítejte ve světě kulinářského umění

Nové trendy v interiérech kuchyní

Mezitím co před lety byly v kurzu pouze kuchyně lesklé, dnes se již opět na scénu dostávají dřevěné kuchyně. Obecně tato doba přijímá veškeré styly a druhy. Je velmi tolerantní vůči čemukoliv. Je tedy na vás, jakou kuchyni si vyberete. Nemusíte se řídit nejnovějšími trendy.

Neotřelé a velmi zajímavé je tzv. grafosklo do vaší kuchyně. Jedná se skleněný obklad s určitým motivem. Na výběr máte z mnoha barev i vzorů, stačí si vybrat ten, který vám nejlépe sedne do vašeho stylu bydlení. Například čistě bílé kuchyni grafosklo dodá nějaký ten šmrnc a nápad. Bude to vypadat velmi unikátně. A hlavně to bude detail dle vašeho gusta.

inspirace pro kuchyně

Industriální styl v kuchyni

Velkým hitem je zařizovat si interiér v různých stylech. Mezi tyto styly patří i industriální, který se náramně hodí do kuchyně. Jedná se o styl inspirovaný továrenským stylem. Pro tento styl je charakteristický velký prostor a vysoké stropy. V zásadě usiluje o zařízení jednoduché, minimalistické a čisté.

Nic nezakrývá. Odhalte veškeré potrubí i elektroinstalaci. Velmi nápaditě bude v kuchyni vypadat neomítnutá stěna, tedy cihlová. Volte kovové doplňky (želeno, hliník, ocel, zlato, bronz, mosaz) v matném či lesklém vzhledu. Tyto kovy pak kombinujte se dřevem, kamenem a také sklem.

Pro nábytek jsou typické hranaté tvary. Povětšinou se interiér ladí do tlumených zemitých odstínů, jako je šedá, černá, bílá, hnědá a pak také barvy kovu.

inspirace pro kuchyně

Vintage styl v kuchyni

Tento styl se inspiroval kuchyněmi našich babiček. Pamatujete si na ty malé roztomilé kuchyně, které jakoby vyprávěly svůj příběh? V tomto duchu si zařiďte kuchyni i vy. Staré trendy se neustále opět vrací do módy.

Velmi pěkně bude vypadat čistě bílá kuchyně s různě zdobenými, dřevěnými skříňkami. Dvířka skříněk na sobě mohou mít různé ornamenty a vzory, které v nás budou evokovat právě tento starý styl.

Mezi oblíbené vzory tohoto stylu je cibulákový vzor. Ten snadno v kuchyni nalezneme i dnes. Vystavte si do poliček hrníčky s cibulákovým vzorem. Hned kuchyně nabere úplně jiný směr. Dalším populárním vzorem jsou kytičky, a to malé, velké, barevné i méně barevné. Ve fantazii se meze nekladou. Tyto kytičky můžete uplatnit na závěsech, na lustru, na ubrusu či jakémkoliv jiném doplňku.

Nezapomeňte ještě na mísu s ovocem a dozdobit kuchyni vázami s kytičkami. Hned se budete cítit více příjemně a vaši kuchyň to zútulní.

Zdroj fotografií: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *