Kuchyně

Jaká barva se hodí do vaší kuchyně

Jak vymalovat stěny

Určitě byste měli ponechat bílý strop, ať už máte jakýkoliv prostor. Opticky bude vždy místnost vypadat větší a navíc dnes už není moderní malovat i stropy.

Pokud chcete vymalovat nějak barevně stěny, zaměřte se spíše na část kuchyně než na výmalbu celého prostoru. Nejvhodnější je natřít pouze jednu nebo dvě stěny. Váš prostor to nebude nijak narušovat. Pokud máte bílou nebo světlou kuchyňskou linku a přemýšlíte, jak prostor nějak oživit, natřete stěnu za kuchyňskou linkou. Vynikne tak její barva. To samé ovšem platí i u tmavých kuchyňských linek, i zde můžete natřít pouze stěny za linkou a ostatní ponechat bílé. Nikdy tím nic nezkazíte.

výmalba kuchyně

Jaké barvy jsou vhodné, a jak je kombinovat

Kuchyňské linky se dnes dělají v různém barevném provedení. Od klasické barvy dřeva, přes širokou škálu barev až po bílé nebo černé odstíny.

Ať už zvolíte barevné provedení kuchyňské linky jakékoliv, měli byste vědět, se kterou barvou jí můžete dobře zkombinovat.

Červená barva v kuchyni podporuje chuť k jídlu

výmalba kuchyně

Červená podporuje chuť k jídlu, navíc je to barva tvořivosti. Hodí se pouze do větších prostorů. Ke kombinaci červené a bílé se na pracovní desku velmi dobře hodí přírodní kámen.

Fialová kuchyň příjemně oživí

výmalba kuchyně

Tato barva kuchyň příjemně oživí. Hodí se spíše na stěny a kuchyňské doplňky. Dobré je kombinovat fialovou se světlejší kuchyňskou deskou. Dobré je také přidat pár doplňků v zelené barvě, popřípadě přidat zelené bylinky.

Modrá kuchyně je rájem pohody a klidu

výmalba kuchyně

Je to barva pohody a uklidňuje, takže se nemusíte bát ji mít i v kuchyni. Má v sobě nádech léta a chvilek u moře. Pokud se chcete cítit v místě, kde trávíte nejvíce svého volného času, příjemně, měli byste vsadit na modrou. Hodí se na stěnu za světlou kuchyňskou linkou.

Zelená barva kuchyň oživí

výmalba kuchyně

Která jiná barva prostor náramně oživí? Zelená se skvěle kombinuje s šedou nebo bílou barvou. Pokud však máte kuchyňskou linku barvy tmavého dřeva, můžete ji použít na doplňky nebo na stěny. Prostor bude působit novým svěžím nádechem.

Žlutá kuchyně pro optimisty

výmalba kuchyně

Barva, která značí optimismus. Skvěle se hodí k tmavým kuchyním, které krásně projasní. V kombinaci šedé a bílé působí zase velmi moderně.

Oranžová se hodí do spojených místností

výmalba kuchyně

Pokud chcete mít propojenou kuchyň s obývacím pokojem a nevíte, jak sladit barvy. Zvolíme oranžovou v kombinaci šedé nebo bílé barvy. Jsou to barvy, které jsou velmi moderní, takže nic nezkazíte. Navíc oranžová dodá prostoru nádech tepla a útulna. Proto není dobré ji kombinovat s barvou světlého dřeva. Prostor by byl až příliš sladěný do jednoho odstínu.

Určitě nezapomínejte, že by barvy měly především k sobě ladit a ne se navzájem bít. Pokud nevíte, co za kuchyňskou linku, zvolte laminátovou desku, kterou barevně sladíte s pracovní deskou. Je to moderní a velmi praktické řešení, díky dobré údržbě laminátových desek.

Dřevo je klasika

výmalba kuchyně

Pokud se bojíte velkých barev na kuchyňské lince, vsaďte na klasiku. Dřevo tu bylo vždycky. Navíc vždycky bude stále velmi moderní. Je však důležité dávat si i tady pozor na správné zvolení barevného odstínu.

Světlé dřevo se hodí do malých kuchyní. Velmi moderní jsou jemné dezény dubu, jasanu a břízy. Tvoří příjemný základ pro kombinaci různých barev.

Tmavé dřevo je vhodné do větších prostor nebo na detaily. Velmi oblíbený je ořech, ale i tmavá moření jiných dřevin.

Exotické dřevo se hodí spíše do větších prostor, kde díky svému zvláštnímu vzhledu mohou krásně vyniknout. Dřevo je výrazné buď kresbou, nebo svou barvou.

Zdroj fotografií: tumblr.com, theshabbycreekcottage.com, housely.com, tudio-mcgee.com, idealhome.co.uk, benjaminmoore.com, decophotoblog.blogspot.cz, mydomaine.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *