Kuchyně

Moderní trendy v kuchyni

Od lesklých kuchyní přecházíme ke dřevěným

moderní trendy v kuchyni

Ještě před rokem by vám každý designér doporučil jedině lesklou kuchyni, dnes jim již odzvonilo. Na scénu opět přicházejí kuchyně dřevěné. Ty jsou prostě nestárnoucí a vždy si najdou díky své praktičnosti a vzhledu své místečko.

Odkládací plochy neboli ostrůvky

moderní trendy v kuchyni

Díky bohu za tyto praktické trendy! I nadále lidé chtějí kuchyňské ostrovy. Ty na sebe berou různé podoby. Jedni je využívají jako klasické jídelní stoly, další jako místo s úložnými prostory nebo jako pracovní desku (na odkládání).

Výsuvné skříňky a jiné vychytávky

moderní trendy v kuchyni

Dnes už neplatí, že jen otevřete kuchyňskou skříňku a naleznete zde pár poliček. Vychytávky neznají mezí! Skříňky se dají všelijak vysunout, tudíž i ty nejmenší uvidí až do zákoutí každé skříňky položené vysoko nad zemí. Vysouvejte, otáčejte, překlápějte…

Měděné doplňky

moderní trendy v kuchyni

Jistě jste si všimli, že mimořádné oblibě se těší barva „rosegold“, taková alternativa k této barvě je právě barva mědi. Ta se již dostává do doplňků také v kuchyních. Na kov jsou zaměřeny nejnovější trendy. Co takhle měděné úchytky od skříněk?

Industriální styl

moderní trendy v kuchyni

Slyšeli jste již o industriálním stylu? Jedná o tzv. továrenský styl. Styl, který se nebojí odhalit cihlovou zeď uprostřed pokoje, trubky, průmyslové lampy a další „továrenské“ aspekty. Líbilo by se vám každý den jíst v tovární hale?

Minimalismus

moderní trendy v kuchyni

Minimalismus v šatníku frčí již nějaký ten pátek, ovšem minimalismus v designu se dostává do podvědomí lidí až nyní. Vsaďte na čisté a jednoduché linie, nepřehánějte, nepřekombinujte. Základ nechte velmi prostý a doplňte jej o zajímavé doplňky, které můžete měnit v závislosti na náladě, ročním období a vkusu (který se vám neustále mění).

Zdroj fotografií: https://unsplash.com, https://cz.pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *