Kuchyně

Okno do kuchyně

Než jsem se pustila do práce s okny, nechala jsem udělat zcela novou podlahu, rozvody elektřiny a musela jsem vymalovat.

ZASKLENÍ Přidržte si okna u rámu a vyznačte si na trámky výšku stávajícího okenního kování. V místě každého kování zašroubujte dostatečně velké obrtlíky a okna do nich nasaďte. Uřízněte okenní parapet, pečlivě ho natřete a nakonec ho zasaďte. Zasuňte jej do spáry mezi dvěma trámky a pořádně přišroubujte.

 

  

DVEŘE se zrcadlem se o zeď opírají jen zdánlivě, ve skutečnosti jsou úhelníky neviditelně upevněny ke stěně. Šatna vedle zrcadla není nic jiného než pěkný papír nalepený jako tapeta na zeď.

DŘEVĚNÉ dveře nejdříve přebruste, setřete prach a nalepte růžici z papírmašé, případně vyměňte kliku. Zrcadlo si nechte uříznout na míru a oboustrannou lepicí páskou na zrcadla je přilepte na skleněnou výplň dveří.

 

DOLE v dělicí stěně dole jsou přidané poličky, obložení prkny je natřeno na žluto. Na tomto pozadí dobře vyniknou různé doplňky. Stěna natřená v různých béžových a šedých odstínech byla na závěr přebroušena. S TROCHOU štěstí dostanete stará okna zadarmo. Zeptejte se na stavbách, u truhlářů nebo v nejbližším sběrném dvoře.

 

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *