Kuchyně

TOP 4 tipy do kuchyně

Pěstování čerstvých bylinek

tipy do kuchyně

Velmi praktickým nápadem do kuchyně je pěstování vlastních bylinek. Ty můžete nechat klasicky v květináči, jako ostatní květiny. Některé jsou citlivé na přímé světlo, takže je také potřeba zvážit, kde je necháte. Takto získáte přístup k čerstvým bylinkám, které můžete přidávat do většiny pokrmů jako ochucovadlo, ale také jako skvělou dekoraci.

Mističky na koření

tipy do kuchyně

Ve většině domácnostech je koření uchovávané v originálních pytlících, ve kterých si lidé koření přinesou. Velmi užitečné jsou ale mističky na koření, do kterých koření nasypete. Díky tomu si můžete udělat větší zásoby koření a získáte k němu praktičtější přístup. Koření v mističkách můžete dokonce i míchat a vytvářet si vlastní směsi podle libosti a chuti. Důležité je, aby mystičky byly vždy uzavíratelné, díky čemuž koření lépe uchováte.

Elektrická sušička

tipy do kuchyně

Velmi skvělou věcí, a přitom tak málo využívanou je elektrická sušička. Ta se postará o usušení menších částí různého ovoce, zeleniny, hub a dalšího. Díky tomu pak můžeme efektivně skladovat různé potraviny, aby se nám nezkazili. Do takové sušičky se nemusíte bát dát ani zelené bylinky, které se vám v takové sušičce usuší a pak už je jen stačí nadrtit. Takto můžeme dostat stejné koření, jako je například majoránka z obchodu.

Smývatelná tabulka

tipy do kuchyně

Často potřebujete nechat doma nějaký vzkaz, udělat hlasování, nebo jen něco krátkodobě zaznamenat. K tomu je výborná smývatelná tabulka, která se dá přidělat například na ledničku, nebo stěnu kuchyně. Tam pak můžete nechávat vzkazy a až bude vzkaz neaktuální, tak ho pohodlně smazat. Někdo dokonce i hlasuje, co bude příští týden k obědu pomocí čárek. Také se tam můžou zaznamenávat potřebné dary od Ježíška, nebo kam bychom chtěli na dovolenou. Fantazii se v tomhle ohledu meze nekladou. Praktické je také přivázat psací fix na špagátek a ten přidělat k tabulce, abychom měli psací nástroj okamžitě po ruce.

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com/, https://pixabay.com/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *