Kuchyně

Vybíráte kuchyňskou linku? Investujte do kvalitního dřeva s hezkým designem

Většina žen chce od kuchyně jak skvělý vzhled, tak funkčnost a dostatek prostoru. Podle čeho však volit kuchyňskou linku, aby nám plně vyhovovala, splňovala co nejvíce požadavků na prostor a ještě byla vzhledově dle našich představ?

Barvy a bohatá členitost udělají své kouzlo

V dnešní době je velmi časté, že vybíráme do interiéru bílé, černé příp. šedé vybavení. Co se týče bílého, to zajišťuje lehkost a vzdušnost celého prostoru. Šedá je neutrální barvou, se kterou nikoho nepohoršíme, ale většinou ani příliš nenadchneme. Co se týče černé, u té je předem zajištěna elegance a strohost, která ale působí velmi decentně.

Jestliže chcete, aby byla vaše kuchyně sytá, hravá, teplá, tepalo z ní již zmiňované srdce domova, volte dřevěnou kuchyňskou linku. Ať už ji vyberete v provedení lípy, dubu nebo třeba třešně, díky dřevu bude kuchyně vaším rájem.

Masiv vás sice bude stát o dost více, než třeba překližka či dřevotříska, budete ale zaručeně spokojeni. Také trvanlivost masivu je mnohem vyšší, než podíváme-li se na ostatní materiály. Navíc jde o kuchyňské linky do velké i malé kuchyně, stačí vybrat druh dřeva, barvu a můžete vybavit jakoukoli místnost.

Kuchyni navíc můžete ozvláštnit i druhy použitých materiálů. Nemusíte mít linku jen ze dřeva, velmi hezky působí, když ji doplníte prosklenými dvířky, zajímavými kovovými nebo dřevěnými úchyty, umělou hmotou nebo třeba kovem. Velmi hezky vypadají i svislé police v podobě šprušlím, do nichž můžete umisťovat talíře ať už hluboké polévkové, nebo mělké.

Nezapomeňte na hezké stolování

Také jste zahlédli u známých menší i větší jídelní stoly a židle, jež vás zaujaly? Právě stůl dokáže s celou kuchyní nebo jídelnou divy. Navíc vyberete li k jídelnímu stolu zajímavé židle, podtrhnete celkový vzhled.

Volte hezké doplňky a bytový textil

Kvalitní pohodlné jídelní židle můžete doplnit o zajímavé polstrované podsedáky. Do kuchyně se hodí jak kárované varianty, tak některé doplněné o kuchyňské motivy jako je zelenina, ovoce nebo kuchyňské vybavení v podobě hrnců či jiných doplňků. Ve stejné variantě můžete vybrat i utěrky, chňapky, ubrusy nebo jiné doplňky do kuchyně, které podtrhnou celkový ráz kuchyně či jídelny.

Útulnost jídelny zajistí i koberec pod sedací částí. Sice budete muset dávat pozor na vylití pití či jídla, na druhou stranu ale zajistíte teplo a příjemný stav nohám i v případě, kdy budete bosí. Tady je samozřejmě dobré brát ohled na to, jestli v jídelně jí i malé děti, nebo jen dospělí a hosté, kteří již „nenadrobí“.

Při volbě kuchyně jistě berte ohled na to, jestli potřebujete vybavit místnost rohovou kuchyňskou linkou, nebo máte dostatek místa a možnost mít linku rovnou, třeba také doplněnou o okno, která působí velmi vzdušně a zajímavě. Volte barvy nebo dřevěné varianty a nebojte se použít kuchyňskou linku v provedení mramoru nebo leštěného povrchu.

Ta mramorová je velmi odolná a bude vám dobře sloužit po mnoho let. Může být součástí odkládací plochy u dřezu, kde budete odkládat umyté nádobí. Co se týče leštěné desky, tady sice budete na desku muset dávat pozor a neposunovat po ní např. hrnce či jiné předměty, nicméně zajistíte nádech moderny a neotřelosti a celá kuchyně vás vyjde finančně levněji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *