Reklama

Začalo to deskou

24.09.2012 | časopis Panel Plus | Rubrika - Kuchyně

Společně do života vstoupili novomanželé symbolicky v zrekonstruovaném bytě, kde si dopřáli i novou kuchyň. Protože oba rádi vaří a tráví v kuchyni hodně času, rozhodli se pro velkorysé řešení s dostatkem úložných prostor. I když její návrh svěřili odborníkovi, oba se do budoucího řešení aktivně zapojovali.

Začalo to deskou
Reklama

Do kuchyňského studia BENING přišli tehdy ještě snoubenci s ne zcela jasnou představou. V nové kuchyni chtěli vysoký nábytkový modul s vestavěnými spotřebiči, široké plnovýsuvné zásuvky, drtič a některé moderní spotřebiče, o dalším se chtěli poradit. 


  

Ve velkém nábytkovém modulu jsou vestavné spotřebiče – chladnička, mraznička, pečicí a mikrovlnná trouba a spížní skříňka s přehlednými drátěnými policemi.

Na radu odborníka v kuchyňském studiu zvolili majitelé ergonomické řešení pracovních ploch ve dvou výškových úrovních -- vyšší u mycí části a nižší u varné a pracovní zóny.

 

Promyšleno do posledního detailu

Hned u vstupu do studia je zaujala vystavená indukční deska IF Zone 90 HBS (FAGOR) s atypickou šířkou 90 centimetrů a s pěti varnými zónami. „Deska se nám tak zalíbila, že jsme ji ihned objednali a teprve potom se začala plánovat kuchyň,“ vzpomíná novomanžel.

„Konečná podoba vznikala během několika návštěv, během kterých nás majitel studia seznamoval s různými možnostmi řešení i materiálů. Během konstruktivní diskuze se podařilo zhotovit návrh, který byl promyšlený do posledního detailu.“ 

 

Mělké zásuvky jsou vybavené praktickými organizéry na přehledné ukládání jídelního náčiní a dalších drobných předmětů.

 

Ve vysokém lesku

S výsledkem jsou majitelé maximálně spokojeni. Ve studiu jim poradili i několik atypických řešení, díky kterým je práce v kuchyni pohodlná. Kromě zvýšené mycí zóny se dřezem je to například i zvětšená hloubka pracovní desky ve varné části, takže za indukční deskou zbývá odkládací prostor. Šedobílou kombinaci kuchyňského nábytku INFINI oživují vínově zbarvené plochy ve vysokém lesku, celý interiér příjemně zatepluje podlaha z masivu.

 

  

Obývací část dělí opticky od kuchyně jídelní stůl, ke kterému se po rozložení pohodlně usadí i deset osob. Zařízení jídelního koutu pořídili majitelé v obchodním domě XXX Lutz.

Na radu odborníka v kuchyňském studiu zvolili majitelé ergonomické řešení pracovních ploch ve dvou výškových úrovních -- vyšší u mycí části a nižší u varné a pracovní zóny.

 

Text: Anna Šebestová

Foto: Josef Vomáčka

Více se dočtete v časopise Panel Plus

Přečtete si o více o tématu Rekonstrukce bytu
 

Reklama
Reklama

Související články

Chladnička na víno? Ne, skutečná vinotéka!

22.10.2019 | Kuchyně

Dopřejte vínu to nejlepší prostředí! Skladujte jej ve vinotéce! Odmění se vám nejenom skvělou chutí! Celý článek

9 věcí, které by vám v nové kuchyni neměly chybět

17.09.2019 | Kuchyně

Konečně jste si zařídili nové bydlení a máte před sebou vybavování své první, zcela vlastní kuchyně? Tak to pochopitelně už víte, že se stoprocentně… Celý článek

Jak vybavit kuchyni v malém bytě?

02.09.2019 | Kuchyně

V kuchyni potřebujeme mít dostatek pracovního prostoru, dostatek úložného prostoru na nádobí a uskladnění potravin a samozřejmě také prostor na… Celý článek

Kuchyňské zóny aneb způsob, jak si usnadnit práci v kuchyni

02.07.2019 | Kuchyně

Kuchyň patří k jednoznačně nejnavštěvovanějším prostorům každé domácnosti. Abychom si čas strávený zde při vaření co nejvíce zpříjemnili, měli bychom… Celý článek

Reklama
Reklama