Kuchyně

Začalo to deskou

Do kuchyňského studia BENING přišli tehdy ještě snoubenci s ne zcela jasnou představou. V nové kuchyni chtěli vysoký nábytkový modul s vestavěnými spotřebiči, široké plnovýsuvné zásuvky, drtič a některé moderní spotřebiče, o dalším se chtěli poradit. 


  

Ve velkém nábytkovém modulu jsou vestavné spotřebiče – chladnička, mraznička, pečicí a mikrovlnná trouba a spížní skříňka s přehlednými drátěnými policemi.

Na radu odborníka v kuchyňském studiu zvolili majitelé ergonomické řešení pracovních ploch ve dvou výškových úrovních – vyšší u mycí části a nižší u varné a pracovní zóny.

 

Promyšleno do posledního detailu

Hned u vstupu do studia je zaujala vystavená indukční deska IF Zone 90 HBS (FAGOR) s atypickou šířkou 90 centimetrů a s pěti varnými zónami. „Deska se nám tak zalíbila, že jsme ji ihned objednali a teprve potom se začala plánovat kuchyň,“ vzpomíná novomanžel.

„Konečná podoba vznikala během několika návštěv, během kterých nás majitel studia seznamoval s různými možnostmi řešení i materiálů. Během konstruktivní diskuze se podařilo zhotovit návrh, který byl promyšlený do posledního detailu.“ 

 

Mělké zásuvky jsou vybavené praktickými organizéry na přehledné ukládání jídelního náčiní a dalších drobných předmětů.

 

Ve vysokém lesku

S výsledkem jsou majitelé maximálně spokojeni. Ve studiu jim poradili i několik atypických řešení, díky kterým je práce v kuchyni pohodlná. Kromě zvýšené mycí zóny se dřezem je to například i zvětšená hloubka pracovní desky ve varné části, takže za indukční deskou zbývá odkládací prostor. Šedobílou kombinaci kuchyňského nábytku INFINI oživují vínově zbarvené plochy ve vysokém lesku, celý interiér příjemně zatepluje podlaha z masivu.

 

  

Obývací část dělí opticky od kuchyně jídelní stůl, ke kterému se po rozložení pohodlně usadí i deset osob. Zařízení jídelního koutu pořídili majitelé v obchodním domě XXX Lutz.

Na radu odborníka v kuchyňském studiu zvolili majitelé ergonomické řešení pracovních ploch ve dvou výškových úrovních – vyšší u mycí části a nižší u varné a pracovní zóny.

 

Text: Anna Šebestová

Foto: Josef Vomáčka

Více se dočtete v časopise Panel Plus

Přečtete si o více o tématu Rekonstrukce bytu
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *