Nové hnízdo

Nové hnízdo: Domy, rodinné domy – tři miliony versus šest na severu Moravy

Kopřivnice, kde stojí první dům na prodej, leží 28 km jižně od Ostravy. Starší dvougenerační rodinný dům se nachází v klidné lokalitě v blízkosti centra města. V domě jsou nové rozvody topení, plastová okna, nová koupelna se sprchovým koutem a kuchyně. Vzhledem k síle zdí není nutné zateplení. Přízemí zaujímá prostor 3+1, patro je dispozičně řešeno 2+1 s možností rozšíření na půdu. Ve sklepní části najdeme garáž, dílnu a další skladovací prostory. Na velké zahradě o rozloze více než 1700 m2 je skleník, venkovní sklep a hospodářská budova. Oba manželé jsou v důchodu. Majitel je dlouhodobě vážně nemocný, jeho manželka už nezvládá údržbu domu a zahrady. Proto se rozhodli situaci řešit prodejem domu a zakoupením bytu.

     

 

Druhou nemovitost najdeme v Ostravě Hrabové. Na prodej tu je krásná moderní vila z roku 2004 s užitnou plochou 300 m2 na pozemku o rozloze 1000 m2. Hrabová je městským obvodem statutárního města Ostravy ležící na jižní straně města. Matka s dcerou si zde postavily velký dům, ale dcera se následně s rodinou odstěhovala a matka zůstala ve velkém domě sama, což je důvodem prodeje. V přízemí domu se nachází byt 2+kk – kuchyň s jídelnou a obývacím pokojem, šatní místnost, ložnice, komora, technická místnost, vstupní hala, vnitřní bazén o velikosti 7 x 4 m s čističkou, filtrací a odvlhčovačem. U bazénu je sprchový kout, umyvadlo a WC, velká sluneční terasa a zastřešená terasa. V prvním patře najdeme dokonce byt 4+kk – kuchyň s jídelnou a obývacím pokojem, třikrát pokoj, šatní místnost a posilovnu. U domu je k dispozici garáž i zastřešené parkovací stání. Celková výměra pozemku činí 1000 m2, zastavěná plocha domu pak 180 m2, užitná plocha domu čítá celkem 300 m2. Přízemí domu je možné využít i k podnikání – např. jako ordinaci, kanceláře atd. Lokalita se vyznačuje vynikající dopravní dostupností.

 

 

 

Samozřejmě se podíváme i na návštěvu k nějaké osobnosti. Tentokrát to bude zpěvák Dalibor Janda, který nás pozve do svého velmi starého domu, který si předělal podle svých představ.

Tipy dílu: Pokud žádáte o hypotéku a zároveň splácíte ještě další drobné úvěry, požádejte o sloučení, tedy o konsolidaci těchto úvěrů. Ušetříte peníze jak na poplatcích za různé úvěry, tak i na zaplacených úrocích, protože získáte i nižší úrokovou sazbu.  V tomto díle také ukážeme, jak má vypadat správný inzerát k prodeji nemovitosti.

Sledujte další díl nové série o prodeji nemovitostí již v neděli 2. prosince od 13.05 hod na Prima family!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *