Obklady a dlažba

DITON dlažba: to je moderní venkovní dlažba

Dlažba se stává hitem zahrad, chodníků a úprav kolem rodinných domků. Už dávno jsou pryč doby, kdy bylo vše vylito asfaltem, v současné době ho zámková dlažba ho vytlačila na okraj zájmu. Není se čemu divit, dlažba se dnes vyrábí v různých barevných odstínech, v rozmanitých površích a v tvarově zajímavých rozměrech. Betonová dlažba se holt stává fenoménem našich zahrad.

Dlažba je oproti ostatním podlahovým materiálům ve velké výhodě. Za prvé je zde fakt, že dlažbu můžete snadno rozebrat a posléze opět složit aniž by si kdokoliv všiml, že dlažba byla rozebrána. Pryč je tedy doba, kdy asfaltové chodníky byly plné záplatovaných děr a pruhů. Za druhé je betonová dlažba šetrné ke svému okolí a k okolní zeleni. Dlažba má totiž tu výhodu, že neodvádí vodu z povrchu pryč do kanalizace, ale vodu nechává mezi spáry vniknout do podloží a tam se voda vstřebá do okolí, čímž je zajištěno, aby okolní zeleň měla potřebnou vláhu.

I samotná dlažba je vesměs vyráběna ze samých přírodních materiálů, z písku, štěrku, cementu a vody. To vše jsou materiály, jež najdete ve volné přírodě.

Jak již bylo řečeno, dnešní trh nabízí stále více možností a rozmanitosti v nabízených venkovních dlažbách. Dlažba také vypadá před domem, či na zahradním chodníčku nejpřirozeněji. Že se venkovní dlažba dnes vyrábí v mnoha barevných odstínech, barevných mixech, či s různými povrchy (vymývaný, ostařený), nám potvrdil pan Petr Diviš, ředitel společnosti DITON, jež patří mezi nejlepší výrobce betonové dlažby u nás. „Ano, dnešní dlažba splňuje veškeré nároky na moderní vzhled a je možné si vybrat ze široké nabídky barev a povrchů. Pokud chcete před svůj dům použít materiál, jež má vysokou odolnost, příznivou cenu a musí splňovat veškeré požadavky na moderní vzhled, musím betonovu dlažbu jen doporučit“, dodal pan Diviš.

Neoddiskutovatelnou výhodou venkovní dlažby je její přirozená odolnost vůči klimatickým podmínkám, především mrazu. Pokud je zámková dlažba kvalitně vyrobena a dodatečně ošetřena je tím zvýšena její odolnost proti chemickým posypům. Kupříkladu dlažba společnosti DITON je dvouvrstvá a je opatřena ochranou emulzí PRIME PROTECT, která posiluje ochranu dlažby vůči všem jmenovaným faktorům a dodává dlažbě další schopnosti v podobě omezení tvorby vápenocementových výkvětů, snížení možnosti znečištění dlažby, dodává dlažbě lepší samočisticí schopnosti a větší bezpečnost proti skluzu.

Důležité ovšem je zaručit bezchybnou pokládku dlažby. Je nutné, aby byla dlažba správně položena a aby byl vybrán správný rozměr dlažby, který je určen jejím budoucím zatížením. Je rozdíl, zdali bude dlažba používána pouze pro pěší pochůzky, či bude zámková dlažba zatížena pojezdem nákladních automobilů. Zde je nutné si předem specifikovat, jaké zatížení dlažbu čeká, a dle toho zvolit tloušťku dlažby (vzdálenost mezi horním lícem a spodní plochou) a skladbu podloží. Se správnou přípravou a výběrem vám poradí každý profesionální prodejce nebo výrobce.

Položit dlažbu není tak složité a každý šikovnější kutil by to měl zvládnout. Návod k pokládce si můžete stáhnout zde. Správnou a poctivou pokládkou dlažby předejdete do budoucna problémům s propadáváním a případným poškození vydlážděných ploch.

Jako všude i zde platí, že z nekvalitního vstupního materiálu kvalitní výrobek nevyrobíte. Je tedy nutné při nákupu dlažby přihlédnout k nabídce a historii firmy. Kupříkladu dlažba společnosti DITON s.r.o. je jedna z nejkvalitnějších dlažeb na našem trhu. Je to dáno moderními technologiemi, přísnou kontrolou kvality, dodržováním vstupních, mezioperačních a výstupních kontrol a technologických postupů při výrobě.

Odborníky ze společnosti DITON jsme byli pozváni na prohlídku jednoho z jejich výrobních závodů a mezi řečí nám představili jejich sortiment, který je opravdu úctyhodný. Do výrobního programu společnosti patří nejen dlažba, ale i palisády, obrubníky, zatravňovací tvárnice, svahové tvárnice, ploty, ztracené bednění, kanalizační program. Nutno podotknout, že vše je vyráběno s největší péči a za dohledu kontrolorů kvality.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *