Obklady a dlažba

Ladící koupelna může vypadat naprosto dokonale

Krásná koupelna, to nejsou jen vysoké částky vynaložené na vytvoření luxusního prostoru. Jde to i levněji. Ke krásné koupelně stačí vybrat vhodné obklady, dlažbu, osvětlení, sanitu a doplňky. Nic víc není třeba. Občas se ale drobná investice vyplatí. Nemluvě o tom, že koupelna patří k těm místům, kde se do rekonstrukce pouštíme jednou za dlouhou dobu.

Nešetřete tam, kde by se to nemuselo vyplatit

Šetřivost je přirozená vlastnost většiny z nás. Na některých věcech se však přehnaná škudlivost nemusí vyplatit. Mezi tyto prvky patří obklady, dlažba a sanita, které by měly být opravdu kvalitní. Zde většinou platí, že kvalita roste s cenou. Proto bychom měli být při výběru obkladů i dlažby opravdu pečliví. Měli bychom si vybírat nejen podle ceny, ale i podle našeho vkusu. Tak, aby nás obojí během chvíle neomrzelo. Co se týče případné toalety, sprchy nebo vany, ty by měly být také z kvalitních materiálů.

Neomezujte se jen na zajetou klasiku

V dřívějších dobách, kdy byla k dostání pouze sanita z bílé keramiky, se moc vymýšlet nedalo. V současnosti se však nemusíte omezovat jen na tento materiál. K sehnání jsou například umyvadla z kamene či skla, nemluvě o vaně v černé, zlaté nebo třeba stříbrné barvě. Díky tomu můžete svoji koupelnu zařizovat ve vámi oblíbeném stylu a sanitární vybavení vás při tom nebude nijak omezovat.

Ladící koupelna může vypadat naprosto dokonale

Pohrajte si s geometrickými tvary

Ta tam jsou obyčejné čtvercové obklady, kdy bylo vrcholem luxusu kulaté umyvadlo. Současnost hraje do karet těm odvážnějším z nás. Nebojte se pořídit si obklady ve tvaru kosočtverce či velkoformátových dlaždic, které mohou mít jemný motiv. Taktéž umyvadla mohou mít nejrůznější tvary, ale i barvy.

Vyberte si oblíbený styl a tím se inspirujte

Hodně katalogových koupelen mívá jedno společné. A to je vzájemná podobnost. Vaše koupelna ale bude vaším královstvím, které se může proměnit třeba i v domácí lázně. Proto se neomezujte na zajetou klasiku a klidně si pořiďte koupelnu, která se bude lesknout v podobě metalických obkladů a kovových prvků, díky čemuž bude vypadat luxusně. Nebo se vám líbí příroda? Nebojte se pracovat se dřevem, koupelnu pak mohou zdobit i zelené rostlinky.

Pracujte se 3D formáty

V koupelně se nemusíte omezovat jen na klasické obklady skládající se z obyčejných dlaždic. Můžete ji obložit například imitací břidlice či štuku. Nebo se vám líbí dlaždice, z nichž vystupují různé obrazce? Fantazii se meze nekladou. Je jen na vás, co si vyberete. Pokud bude pozornost všech přicházejících poutat právě kvalitní a originální obklad, může být zbytek koupelny zařízený naprosto jednoduše, ale i tak získá punc luxusu.

Ladící koupelna může vypadat naprosto dokonale

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *