Obklady a dlažba

Prostor pro očistu těla i duše

Tento prostor zažívá svoji renesanci, povýšil zcela právem na rovnocennou a častokrát dokonce preferovanou součást interiéru. Čím rychlejší je náš životní styl, tím více totiž tělo i duše potřebují relaxovat, uvolnit se, odpočívat. A co může být lákavějšího než osvěžující sprcha v horkém dni, nebo příjemná voňavá lázeň po náročném pracovním jednání.

Protože v koupelně trávíme stále více času, zaměřujeme se také více na její podobu a vybavení. Nedílnou součástí mokrých provozů jsou samozřejmě obklady a dlažba. Vybírat je skutečně z čeho. Vedle nejrůznějších formátů a vzorů přes povrchovou úpravu. Stále velmi oblíbená je mozaika – obklad z miniaturních kostiček dokáže s prostorem doslova divy. Díky moderním technologiím zpracování nás okouzluje pestrou škálou barev, zejména stříbřité a zlaté obklady působí velmi luxusním dojmem.

Protiváhou mozaiky mohou být naopak obklady velkoformátové, které jsou módní záležitostí posledních sezón. Největší “rozkvět“ ale v posledních letech zažívají povrchy obkladů a dlažeb. Vedle stovek vzorů a obrovské škály barev jsou již samozřejmostí protiskluzné a samočisticí povrchové úpravy. Volit můžeme mezi povrchem vysoce lesklým, matným nebo dokonce plastickým. Běžné jsou dlaždice imitující zcela věrohodně dřevo nebo kov.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *