Obklady a dlažba

Velkoformátové obkladačky

Tuzemští i zahraniční výrobci nabízejí velké formáty koupelnových obkladaček o rozměrech 25×45 centimetrů. Pozadu nezůstal ani tradiční český výrobce RAKO, který uvedl na trh obklady ve formátu 20×40 centimetrů – díky volitelným formátům dekorací jsou vhodné zejména ke kombinování různých stylů pokládání – jak tradičně vertikálně, tak v moderním horizontálním stylu. Exkluzivnost koupelně potom můžete dodat při volbě obkladů 30×60 centimetrů, které jsou však vhodné do koupelen extra velkých. Malému prostoru mohou naopak spíše uškodit.

Pokud je vaším cílem sjednocení velkých podlahových ploch, můžete použít dlažby ve formátech minimálně 40×40 centimetrů, zejména pak nový rozměr 45×45 centimetrů, který by měl být na trhu už běžně k dostání. Výhodou velkoformátových obkladů je i daleko širší pojetí jejich designu. Dosud běžné imitace přírodního kamene jsou tak nahrazovány živějšími odstíny červené, modré, šedé nebo velmi moderní starorůžové v kombinaci například se zelenošedou.

Výjimkou nejsou ani dlaždice v designu kůže. Kromě elegantní jednoduchosti mají velkoformátové obklady i další výhody: čím větší velikost obkladů nebo dlažby, tím rychleji bude obkladač s vaší koupelnou hotov, dalším plusovým bodem je jejich snadnější údržba díky zredukování rizikových spár mezi jednotlivými dlaždicemi. Jednoduše řečeno – velkoformátové dlaždice jsou velmi moderním trendem a hodí se pro současný odlehčený styl bydlení bez množství zbytečných příček a předělů v bytě.

Foto Villeroy&Boch, Dornbracht a Rako

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *