Obývací stěny

Na kuchařku, román i časopisy

Police z masivu či laťovky uložení knih vyřeší, její tloušťka by měla být alespoň 22 centimetrů. Pak se není třeba obávat poddimenzované nosnosti. Zarážky ze dřeva jako pevná součást police nebo z kovu dokoupené v nábytkovém domě by měly být samozřejmostí. Bibliotéka na zákazku je už sofistikovanější kus nábytku.

Přestože je pohled na hřbety knih v prosklené knihovně pro mnohé z nás fascinující, lákavý, magický a majiteli dodává hodnost intelektuála, knihám se bude lépe dařit v knihovně uzavřené, která je bude chránit před škodlivým účinkem slunečních paprsků. V knihovně na zakázku by nemělo chybět ani vnitřní osvětlení, posuvný žebřík nevyjímaje.

Při nedostatku metrů čtverečních v bytě lze knihovnou místnost elegantně rozdělit na dvě menší, přičemž z jedné strany zůstane studnicí informací a z druhé pak může sloužit jako další úložný prostor. Záleží jen na fantazii a šikovnosti řemeslníka.

Vášnivým „knihomolům“ mohou dobře posloužit pojízdné kontejnery, příruční knihovničky, nebo polička v blízkosti čtenářského koutku v bytě. Řadu řešení lze najít v některém z nábytkových domů. I tam je však nutné vybírat zařízení, která váhu knih udrží a jejichž užívání bude bezpečné, funkční a pohodlné.

Tip: Přinášíme Vám ukázku pěkné obývací stěny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *