Obývací stěny

Obývací stěna – multifunkční nábytek do obýváku

Jeho dominantou je pak obývací stěna, která v interiéru plní hned dvě zásadní funkce. První z nich je praktičnost, takováto obývací stěna totiž nabízí spoustu úložného prostoru, zároveň je skvělým a funkčním nábytkem, na němž můžete mít postavenou třeba televizi nebo knihy.

Dále plní i estetickou funkci, pořízením stylové a kvalitní stěny můžete interiér vašeho obýváku jako mávnutím kouzelného proutku povznést o úroveň výše. Dnešní moderní obývací stěny tedy již zdaleka nejsou pouhým kusem jednolitého nevzhledného nábytku, jak tomu bývalo dříve, ale jsou reklamou a synonymem pro design – jsou dokonalou kombinací všemožných materiálů, tvarů a stylů, které společně dohromady vytvářejí krásný a svěží celek.

1. Dvakrát měř, jednou řež

Pokud si budete chtít takovouto obývací stěnu pořídit, musíte si předem ujasnit několik věcí. Tou jednoznačně nejpodstatnější věcí, kterou byste měli vědět před příchodem do prodejny, jsou její požadované rozměry, z tohoto důvodu je třeba si všechno předem důkladně přeměřit. Při plánování velikosti obývací stěny myslete i na budoucnost, neboť úložného prostoru není nikdy dost, proto doporučujeme preferovat spíše velké a prostorné obývací stěny.

Avšak, pokud vám rozměry vašeho obývacího pokoje neumožňují pořízení takové obývací stěny, rozhodně nezoufejte, neboť na trhu seženete i menší sestavy, které se skvěle hodí třeba do garsonek či malých bytů. Takováto sestava se dá koupit po jednotlivých kusech, je tedy rozměrově plně přizpůsobitelná do jakéhokoliv obýváku. Tento druh nábytku do obývacího pokoje se může perfektně hodit i pro lidi, kteří nechtějí za stěnu dát příliš mnoho peněz – nejzákladnější modely seženete klidně i za 2-3 tisíce Kč.

2. Obývací stěna zcela podle vašich přání

Každý obývací pokoj je jiný, toho si jsou dobře vědomi i výrobci a prodejci obývacích stěn, proto se snaží zajistit jejich maximální možnou flexibilitu. Kromě zmiňované možnosti výběru jednotlivých kusů stěny, tedy třeba i počtu skříněk, kterými má být vybavena, si dále zákazník může častokrát vybírat přesné rozměry jednotlivých dílů či volit doplňky, které se budou hodit zrovna do jeho obýváku.

Na závěr ještě nesmíme opomenout zmínit o materiálech, ze kterých jsou obývací stěny vyráběny. Nejpopulárnějším z nich je dubové dřevo, které dokáže interiéru vdechnout přírodní a více útulný nádech. Obzvláště dobře pak vypadá v kombinaci s prosklenými policemi. Dále se stěny vyrábějí i z masivu i lamina – ty se mimo jiné dokáží skvěle postarat o příjemné klima ve vašem obýváku. 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *