Obývací stěny

Pověz mi co čteš…

U knihoven nemusí vždy platit, že velký kus nábytku prostor zmenšuje. Pokud u knihovny použijete dva, maximálně tři kusy jiného nábytku, místnost bude vzdušná a svojí otevřeností nebude vaše soustředění ničím omezovat. Jednoduché police, skříňkové sestavy, jejich kombinace nebo knihovna na míru s posuvnými dveřmi může klidně překrýt celou stěnu. Když pro knihovnu není vyčleněná samostatná místnost, ve většině interiérů se knihy nejčastěji soustředí v obývacím pokoji, proto je potřeba zvážit i celkový design a dekor knihovny. Kombinace otevřených polic se skříňkami umožňují vytvářet ve společenském prostoru zajímavá řešení. Mohou být situované do rohu, táhnout se podél stěny nebo jako optický předěl stát volně v prostoru. Aby umožnili pohled do vedlejšího prostoru, většinou nemají žádnou výplň. Netradičním řešením může být pojízdná knihovna pohybující se v kolejnicích.

Regály zaplněné knihami v pestrobarevných obalech vytvářejí unikátní dekoraci. Kromě toho takovýto prostor vzbuzuje pocit důvěrné útulnosti a intelektuálního prostředí. Tíživou přítomnost velkého množství knih odlehčí plochy v podobě dvířek. Pohrajte si a vytvořte si vlastní barevnou mozaiku například použitím fototapety na posuvných dvířkách. Výběr povrchů je opravdu bohatý: lakované sklo – čiré, matné, barevné; laminát – imitace různých druhů dřev a odstínů; dřevo – matné, lesklé, světlé, tmavé, exotické. Způsob jejich otevírání závisí na tom, který systém se vám zdá nejsympatičtější nebo nejpraktičtější. K dispozici jsou všechny typy dvířek – otevírací, sklápěcí, vyklápěcí a posuvné. Velikost pokrytí jednotlivých regálů závisí na tom, zda chcete, aby knihovna působila jako kompaktní solitér nebo jen jako nenápadný společník vystavených exponátů.

Dodáváme také moderní obývací stěny s LED podsvícením.

Minimální rozměry ocelových nebo hliníkových konstrukcí, použité u stěnových sestav nebo v knihovnách téměř nevnímáme, prostor se na úkor dostatečnému úložnému prostoru nezmenší. Silnější desky kromě toho, že unesou větší váhu, na sebe poutají pozornost, svojí masivností říkají, že něco znamenají, ať už na ně něco položíte nebo ne. Takto zdůrazněná důležitost nábytkových objektů zaujme na první pohled, podtržená výraznou barevností tmavých nebo exotických dřevin bude působit jedinečně až tajemně. Výrazný materiál přinese do vašeho interiéru atmosféru místa původu, kterou dotvoříme doplňky nekomplikovaných tvarů s propracovaným detailem. Záleží jen na vašich představách, zda chcete pomocí knihovny prostor prosvětlit, rozjasnit, udělat ho intimnějším, meditativnějším nebo raději pracovním.

Zdroj a foto: KOMANDOR Slovensko

Prohlédněte si fotografie obývacích stěn a knihoven

Přečtěte si další související články

Vyberte si obývací stěnu nebo knihovnu v souvisejících katalozích

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *