Okna a dveře

Dodatečné hliníkové křídlo se žaluzií TROCAL AddOn

TROCAL AddOn můžete využít k modernizaci stávajících oken, ale také jako doplněk pro nová okna před zabudováním. Jde o jedinečný výrobek, se kterým lze podstatně prodloužit „morální“ životnost starších oken. I novým oknům pak můžete přidat významné technické vlastnosti, které je kvalifikují i pro domy nejvyšších energetických standardů vč. pasivních.

Tepelná ochrana na zimu…

Křídlo TROCAL AddOn vytváří mezi zasklením původního okna a její venkovní tabulí skla vzduchově téměř těsnou mezeru, v níž se nachází žaluzie. A právě tato mezera má významný tepelný odpor, který se projeví ve výsledném součiniteli prostupu tepla celé sestavy okna s křídlem.

 

… protisluneční ochrana v letních měsících…

Integrovaná žaluzie ve vnějším dodatečném okně TROCAL AddOn zcela zastaví sluneční záření. Sluncem se sice ohřeje, možná na nějakých 50 °C i více, ale z opačné strany již sálá na původní okno jen zbytek tepelného záření, které izolační dvojsko prakticky nepropouští. Účinnost je v tomto smyslu zcela nesrovnatelná s jakýmikoli vnitřními žaluziemi, protože, pokud teplo pronikne přes skleněnou výplň do interiéru, již se ho těžko zbavujete.

…a ochrana proti hluku pro klidný spánek

Člověk si rychle zvykne na tiché bydlení, kdy není slyšet zvenku žádný hluk a v případě, že se přestěhuje, nebo mu přímo pod okny vyroste frekventovaný obchvat, pochopitelně hledá účinné a cenově dostupné řešení. A právě tuto zdravotní hodnotu, kterou by měl projektant upřednostňovat i před tepelnou ochranou, také přináší okno TROCAL AddOn. Zkoušky jednoznačně ukázaly, že lze tímto prvkem docílit vážené vzduchové neprůzvučnosti až na úrovni 52 dB, což vám každý odborník potvrdí jako úctyhodný parametr.

Seznamte se s dodatečným hliníkovým křídlem TROCAL AddOn pro zvýšení užitného komfortu svého bytu i kvality každodenního života.

Autor: RNDr. Jiří Hejhálek, převzal a upravil Petr Voborský

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *