Okna a dveře

Dodejte vašemu podkroví styl

Jak tedy vybrat ten správný stínící doplněk pro vaše střešní okna? Záleží na tom, jaké řešení hledáte.

Chci, aby v místnosti v létě nebylo takové horko

Nejúčinnější řešení proti přehřívání podkroví v létě nám nabízí předokenní roleta VELUX. Dokáže zachytit až 95 % tepla ze slunečních paprsků ještě před dopadem na sklo. V zimním období naopak účinně snižuje tepelné ztráty až o 15 % a ušetří tak výdaje za vytápění. Předokenní roleta navíc chrání střešní okno před poškozením i před nechtěnými pohledy zvenčí. Dokáže také snížit venkovní hluk z deště a krupobití až o 3 dB. Ve stažené poloze dokonale zatemní interiér.
Dalším jednoduchý a účinným způsobem, jak interiér ochránit před nadměrným sluncem je venkovní markýza VELUX, která sníží prostup slunečního tepla přes okno do podkroví až o 90 % a vytváří tak v letních měsících v interiéru příjemné klima. Přitom ji můžete mít staženou po celé léto, nijak nebrání výhledu ani manipulaci s oknem.

Předokenní roletu i venkovní markýzu můžete ovládat manuálně nebo dálkově na solární či elektrický pohon. Můžete je taky zkombinovat s jakýmkoli typem vnitřních rolet či žaluzií VELUX, které slouží hlavně k regulaci světla během dne a i k dekoraci interiéru.

Chci místnost zatemnit v kteroukoli denní hodinu

Zcela zatemňující roleta VELUX zachytí i nejintenzivnější sluneční světlo. Díky důmyslnému technickému řešení poskytuje nejlepší zatemnění místností, jaké je na trhu k dispozici. Je proto vhodným řešením zejména do ložnic nebo dětských pokojů. Zcela zatemňující roleta může vaše podkroví i ozdobit. Nabídka barevných vzorů je opravdu široká, vybírat můžete až ze 40 různých dekorů. Letos je tu navíc novinka – designová kolekce zcela zatemňujících rolet VELUX od světově známého návrháře Karima Rashida. Nová kolekce nese atraktivní trendové potisky, které výborně doplní moderní interiér, a dokonce mohou být jeho výrazným dekorativním prvkem.

Chci regulovat intenzitu světla

Chceme-li místnosti jen lehce přistínit nebo ovládnout intenzitu denní světla, nabízí se některý z následujících doplňků.

Plisovaná roleta VELUX umožňuje citlivou regulaci světla. Horní i spodní ovládací lištu lze nastavit v jakékoli pozici, třeba i uprostřed okna. Přesné ovládání dopadu a intenzity světla umožňují lamelové žaluzie VELUX, které v sobě spojují klasickou eleganci s jednoduchostí. Lamely jsou umístěné v postranních lištách, které zabraňují jejich prověšení. Při ovládání se obejdete bez obvyklého provázku – lamely se naklápí pomocí jezdce. Jednoduché a účinné zastínění pro každou místnost nabízí zastiňovací roleta VELUX. Během dne místnost příjemně a prakticky zastíní a dodá ji originální vzhled a styl. Zastiňovací roletu lze na okně nastavit v jakékoli pozici.

Ovládání vnitřních rolet a žaluzií můžete zvolit manuální, nebo dálkové na elektrický či solární pohon. Díky postranním vodicím lištám je lze na okně nastavit v jakékoli pozici.

Pro příjemnou atmosféru v podkroví i během horkých letních dnů můžete zcela vnitřní rolety a žaluzie doplnit o venkovní markýzou nebo předokenní roletou a získáte tak kontrolu nad vstupem tepla do místnosti.

Jak ušetřit?

V období od 1. května do 31. srpna 2011 můžete využít při koupi rolet a žaluzií VELUX 15% slevy. Na předokenní rolety VELUX se v tomto období vztahuje dokonce 30% sleva. Dopřejte si příjemné klima ve vašem podkroví za příznivou cenu. Více informací najdete na www.velux.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *