Okna a dveře

Myslete již nyní na zimu a vyměňte okna – ušetříte!

Dejte sbohem starým oprýskaným oknům, která špatně izolují, a ušetřete nemalé finanční prostředky za vytápění s energeticky úspornými a cenově dostupnými okny Aron. Vše, co je potřebné k projektu naleznete v Hornbachu, kde na vás kromě široké nabídky dřevěných, plastových a střešních oken čeká také spousta doplňků, jako jsou rolety, žaluzie a sítě proti hmyzu.

 

Jak tedy jednoduše vyměnit stará okna za nová? Nejprve je nutné demontovat stará okna, což lze nejlépe realizovat pomocí pily, sekáčku nebo páčidla, tak, aby se co nejméně poničila fasáda domu. Poté srovnáme osazovací rám nového okna ve všech směrech podle vodováhy, zajistíme klíny a vyzkoušíme, zda okenní křídlo je po zavěšení plně a bezvadně funkční. Dále existuje několik způsobů montáže oken. V případě nejjednodušší montáže pomocí rámových hmoždinek vyvrtáme podle velikosti okna v osazovacím rámu na boku 2-3 díry a nahoře a 1-3 díry dole o průměru hmoždinek. Po provrtání osazovacího rámu vyvrtáme do zdiva otvory pro hmoždinky pomocí vrtáku na kámen. Poté do otvorů zatlučte hmoždinky a rám pevně přišroubujte. Volný prostor mezi zdivem a osazovacím rámem vyplňte montážní pěnou. Přebytečnou pěnu po ztvrdnutí odřízněte nožem. A montáž nových oken je hotová. Hornbach doporučuje po výměně oken interiér okolo oken zednicky začistit štukem, případně nově vymalovat.

Na předváděcí akci „Výměna oken a úspora peněz za vytápění“, která probíhá v Hornbachu od 5. 7. do 28. 7. 2012 vám odborníci poradí, jak nově zabudovat nebo vyměnit dřevěná, plastová i střešní okna. S moderními a energeticky úspornými okny značky Aron lze nejen snížit náklady na energie, ale také zvýšit komfort a hodnotu vašeho bydlení.  Více informací o termínech předváděcích akcí v jednotlivých hobbymarketech naleznou zájemci na www.hornbach.cz/uspora_energie_zive

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *