Okna a dveře

Přemýšlíte, jak na okno v koupelně?

Oblíbeným zastíněním oken v koupelně jsou římské rolety, následují je horizontální žaluzie, které jsou často doplněny záclonami.

Římské rolety jsou i přes nespornou praktičnost dekorativnější a lákají svou možností použít jakýkoliv typ textilního materiálu. Jejich mechanismus lze namontovat i na okenní rámy, ale nejčastěji je využívána montáž do stropu, aby nebyl porušen obklad koupelny. Při umístění nad vanou je důležité pamatovat na dostatečnou délku řetízkového ovládání.

Stejná zásada platí i u horizontálních žaluzií, jejichž lamely se dodávají v mnoha barevných odstínech. Díky tomu nepůsobí stroze a příliš technicky. Jejich výhodou je jednoduché ovládání pomocí vyklápění lamel. Stále více využívanou variantou jsou bambusové žaluzie, které doplňují materiálově i barevně výrazné okenní rámy, proto mohou tvořit dominantu koupelny s dřevěnými doplňky.

Pokud si rádi i v koupelně dopřejete měkké záhyby splývavého textilu, doporučujeme žaluzie či navíjecí rolety doplnit pouze záclonami. Těžké závěsy do prostoru s vyšší vlhkostí opravdu nejsou vhodné. Jemné záclony ze 100 % polyesteru i po případném styku s vodou rychle oschnou. K zavěšení doporučujeme jednoduché kovové kolejničky, záclonové tyče nebo samovzpěrné záclonové tyče, které se velice jednoduše bez vrtání umístí do okenního výklenku.

Jak sami vidíte, možností je dostatek. Proč si tedy nezpříjemnit úvod každého dne.

Článek byl převzat z internetového časopisu www.zaclona.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *