Okna a dveře

Proč jsou posuvné dveře tak oblíbené?

Správně vybrané interiérové dveře neplní jen estetickou funkci, ale i tu praktickou. Nejenže vám poskytnou dostatek soukromí, ale zároveň slouží jako zvuková a tepelná izolace. V současnosti se stále více osob přiklání k variantě posuvných dveří, které mají několik nesporných výhod.

Proč jsou posuvné dveře tak oblíbené?

Úspora místa

Mezi největší výhody posuvných dveří patří celková úspora místa v interiéru, které jimi dosáhnete. U klasických dveří musíte počítat s tím, že v okruhu několika metrů čtverečních nemůžete nic postavit, aby to nezavazelo při otvírání a zavírání. U posuvných dveří je to naprosto jinak – dveře se zasouvají podél stěny nebo do kapsy ve stěně, tudíž můžete počítat i s místem těsně u stěny. Jde o ideální variantu do malých bytů.

Jsou esteticky hezké

Posuvné dveře nepotřebují klasickou kliku, která velmi často kazí jinak krásný design dveří. U posuvných dveří stačí mít malý – skoro neviditelný úchyt. A to, jak budou dveře vypadat, je čistě jen na vás. Zda chcete dveře ze dřeva, skla nebo kombinace. Pokud toužíte po něčem více elegantním, můžete si vybrat i dveře s nějakým ornamentem na skle, apod.

Otevře se vám prostor

Pokud chcete ve svém interiéru otevřené prostory, které lze oddělit jednoduchým způsobem v případě potřeby, můžete zvolit právě posuvné dveře – u širokých průchodů klidně i dvoukřídlé, které vám umožní pohrát si s dělením prostoru dle nálady.

Bezbariérovost a tichý chod

Posuvné dveře oceníte i v případě, pokud máte doma někoho s horší mobilitou, případně na vozíčku, kdy by klasické dveře mohly spíše překážet. Takto stačí dveře jen posunout. Jejich chod je navíc tichý a nehrozí, že vám děti budou s dveřmi tolik mlátit.

Zdroj: pexels.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *