Okna a dveře

Společnost Guardian Glass představuje budoucnost dynamického zastiňování oken a dveří

Patentované řešení nemá obdobu v žádném ze současně dostupných systémů stínění. Řešení společnosti Guardian je zaměřeno na okna a dveře obytných staveb a jako takové bude prvotně dostupné ve verzi plně integrovaného stínění se schopností úplného zatemnění, kterou budou následovat verze se stíněním pro zajištění soukromí a k omezení odrazů z oslunění.

Jak to funguje?    


Provedení stínění je konstrukčně čisté, adaptabilní a je šikovně zcela vestavěno do izolačního dvojitého či trojitého skla (IGU). Na rozdíl od jiných systémů integrovaného zastiňování toto řešení nevyužívá žádné mechanické části, u kterých běžně dochází k závadám. K okamžitému zastínění dochází díky slabému elektrickému proudu, který prochází vrstvami vodiče a vytváří elektrostatickou přitažlivou sílu mezi ultra-tenkým stínidlem a povrchem skla. Tato technologie je minimálně energeticky náročná, tudíž není nutné zapojení do hlavního zdroje, ale stačí bateriové napájení. Již se také vyvíjí nabíjecí jednotka využívající solární energie.

Tento druh stínění je vhodný pro domácnosti dneška i zítřka: nabízí možnost ručního i dálkového ovládání nebo může být zakomponován do řídicího systému inteligentních domů. Pohodlné automatizované ovládání umožňuje nastavit adaptivní stínění, jež reaguje na změny venkovního světla nebo teploty. Stínidlo lze dokonce zabudovat do skel dveří a oken nepravidelných tvarů.

Viceprezident pro vědu, technologie a výzkum společnosti Guardian Glass, Sheldon Davis, tvrdí: „Tato inovace společnosti Guardian je opravdu přelomová. Jedná se o novou a zároveň jedinečnou technologii na trhu zasklívání. Ve srovnání s jinými způsoby vestavěného stínění je toto nové řešení cenově příznivé, energeticky úsporné a jeho použití zajišťuje velice nízké solární tepelné zisky. Věříme, že toto řešení má obrovský potenciál využití zejména v oknech a dveřích obytných domů, v dělících příčkách k zajištění soukromí v koupelnách a ložnicích, ve střešních oknech a světlících a u vstupních dveří a konečně i v komerčních prostorách. Neméně podstatnou vlastností našeho řešení je, že po klientovi nevyžaduje žádná další opatření kvůli dodržení stavebních předpisů a energetických standardů pro zasklení.“

Davis pokračuje: „Ostatní produkty s funkcí úplného zatemnění jako například vestavěné žaluzie, vnější rolety, rolety střešních oken nebo vnitřní rolety (na zakázku vyráběné záclony a žaluzie) jednak znevýhodňují vysoké pořizovací a instalační náklady, jednak jsou náročné na výrobu, jsou náchylné k závadám a neposkytují dostatečné zatemnění.

„Naše řešení dynamického stínění dává uživatelům kontrolu nad sklem, které již neplní pouze funkci izolace od vnějšího prostředí. Místo toho poskytuje ochranu proti slunečnímu záření a prudkému světlu pouhým stiskem tlačítka nebo pomocí aplikace. Naším řešením také vytváříme nové budoucí příležitosti pro zpracovatele skla, dodavatele zasklení a montážní firmy, jejichž nabídky naše nové inovativní řešení obohatí.“

 

Guardian Glass představí nový systém dynamického zastiňování na veletrhu glasstec – hala 10, stánek A24 (23. – 26. října 2018, Düsseldorf, Německo).


Guardian Glass

 

Guardian Glass, největší podnik skupiny Guardian Industries, je v celosvětovém měřítku jedním z největších producentů plaveného skla, skla s povlakem a dalších výrobků z plaveného skla.  Ve 25 závodech po celém světě vyrábí společnost Guardian Glass vysoce kvalitní sklo pro použití v exteriéru (jak komerčních, tak i rezidenčních budov) a k interiérovému architektonickému využití, pro dopravu a technické výrobky. Sklo od společnosti Guardian lze nalézt v domácnostech, kancelářích, automobilech a na řadě architektonicky významných staveb po celém světě. Guardian Glass Science & Technology Center průběžně pracuje na vytváření nových skleněných výrobků a řešení s využitím nejmodernějších technologií s cílem pomáhat zákazníkům vidět, co je možné – see whats possible®. Navštivte stránky guardianglass.com.

 

O společnosti Guardian Industries

 

Guardian Industries je globální společnost se sídlem v Auburn Hills, Michigan, a ve svých závodech, které provozuje v Severní Americe, Evropě, Jižní Americe, Africe, na Blízkém a Středním východě a v Asii, zaměstnává přibližně 18 000 lidí. Podniky společnosti Guardian Industries se zabývají výrobou plavených skel, vysoce výkonných skel s povlakem a dalších výrobků z plaveného skla pro architektonické, rezidenční, interiérové, dopravní a technické využití i výrobou vysoce kvalitních pochromovaných a lakovaných plastových dílů pro automobilový průmysl a odvětví nákladních vozidel. Vizí společnosti Guardian Industries je vytvářet přidanou hodnotu pro své zákazníky a celou společnost prostřednictvím neustálých inovací při menší spotřebě zdrojů. Guardian je stoprocentní dceřinou společností Koch Industries, Inc. Navštivte stránky guardian.com.

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *