Okna a dveře

Spousta denního světla pod plochou střechou

Našli jednoduché a elegantní řešení, okno do ploché střechy VELUX, a s výsledkem jsou velmi spokojeni.

Často se ocitáme před problémem, co s tmavými prostory uprostřed domů, kam neproniká dostatek denního světla fasádními okny. Pokud se takové místnosti nachází pod plochou střechou, lze jejich osvětlení řešit použitím oken pro ploché střechy. Díky elegantnímu designu a kvalitním technickým parametrům se v obytných prostorách moderních rodinných domů či podkrovních bytů velmi dobře uplatní střešní okna VELUX do plochých střech a přispějí tak ke zdravému vnitřnímu klima.

Podle vědeckých průzkumů je velmi prospěšné vpouštět do prostorů, kde trávíme čas, co nejvíce denního světla. Přirozené denní světlo totiž zlepšuje naši psychickou kondici a náladu, zvyšuje pracovní výkony a napomáhá soustředění. K tomu nám pomůže ušetřit i výdaje za elektřinu na svícení.

Společnost VELUX nabízí dva typy oken do ploché střechy – neotevíravé CFP a otvíravé CVP. Varianta otvíravého okna je vybavena elektrickým dálkovým ovládáním a dešťovým senzorem, který okno automaticky uzavře už při prvních kapkách deště. Dálkový ovladač je programovatelný, takže je možné nastavit řízení větrání místnosti. Okno se otevře až do výše 150 mm. VELUX je jediný výrobce, který nabízí možnost přistínění okna do ploché střechy elektricky ovládanou plisovanou roletou. Tu lze doplnit na obě varianty okna.

Okna CFP i CVP jsou zasklená izolačním dvojsklem s velmi dobrými tepelně izolačními vlastnostmi a krytá vnější akrylátovou kopulí v čirém či mléčném provedení. Okna do plochých střech VELUX lze instalovat do ploché střechy se sklonem 0° až 15°, v nabídce je šest velikostí oken. Kvalitu oken dokládají i výborné tepelně technické a akustické parametry.

Více informací najdete na www.velux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *