Okna a dveře

Stínění oken – stylově, levně, přívětivě

Obroda látkových rolet

V závislosti na tom, jakého stupně stínění chceme dosáhnout, můžeme volit z různých alternativ. V prvé řadě se bude jednat o klasické látkové rolety, jejichž hlavní předností je jednoduchý princip použití a současné využití přírodního materiálu. Klasických látkových rolet bylo i v minulosti možno vidět velké množství téměř v každé domácnosti, která nevyužívala pro zastiňování oken závěsy. Dnes jsou ovšem látkové rolety mnohem sofistikovanější a hlavně různorodější a to jednak co se týče propustnosti světla, barev, vzorů, ale také materiálů.

 

Stínění zvenku

Z ekologického hlediska se mohou zdát dobrou volbou pro letní měsíce venkovní žaluzie. Jejich předností je dokonalé zatemnění, které ale umožňuje současně intenzivní větrání, čímž přispívají k udržení tepelné pohody uvnitř objektu, a to aniž by byla použita klimatizace. Jejich design ale sluší spíše moderním budovám.

Z podobných venkovních stínících zařízení za zmínku stojí venkovní rolety pro dodatečnou montáž, které se využívají v případech, kdy nejde roletu implementovat do již stávající stavby. Vyrábějí se tak dle přesných rozměrů. Jejich zajímavou předností ovšem je, že v zimních měsících šetří značné finanční prostředky na vytápění a v létě, podobně jako venkovní žaluzie zajišťují tepelnou pohodu i bez použití klimatizace. Navíc k tomu všemu ovšem také přispívají k většímu zabezpečení majetku a snižují do interiéru pronikající hluk zvenku.

Zajímavým řešením v oblasti stínění oken mohou být i markýzy. K výhodám běžných nebo kazetových markýz pak patří především jejich víceúčelovost. Zatímco stíní okna, mohou být využita také k zastínění venkovního posezení nebo dokonce k parkování auta. Markýzy brání pronikání světla již zvenku, takže se nedostane k oknu. To se neprohřeje a prostředí interiéru je pak teplotně příjemnější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *