Okna a dveře

Střešním oknům prospěje zateplené lemování

Možná byste pojmy jako „lemování“ a „zateplení střešních oken“ raději přenechali stavební firmě. Ale pokud chcete, aby byla střešní okna dobře namontována a měli důkladnou izolaci, není na škodu se o těchto věcech informovat. Výrobky od společnosti VELUX do sebe zapadají přesně jako kostky lega a poskytují záruku nejvyšší kvality jak jednotlivých částí, tak i výsledného celku. Proto se rozhodně vyplatí střešních okna VELUX zateplit výrobkem stejné značky a při montáži použít
zateplené lemování.

Potřebuji k montáži okna lemování?

Při konstrukci oken VELUX jsme brali v potaz všechny aspekty montáže, abychom zajistili, že okno perfektně zapadne do střechy. Nenápadné lemování vytváří vodotěsné napojení okna a střechy. Tím je zajištěn bezpečný a účinný odvod vody. Lemování VELUX byla testována, aby vydržela nejnáročnější klimatické podmínky.

Lemování se vyrábí se v různých variantách dle typu střešní krytiny, materiál lemování se také musí shodovat s materiálem oplechování (hliník, měď či titan-zinek). Lemování není součástí balení střešních oken, je proto třeba jej objednat zvlášť.

Je potřeba střešní okna zateplovat? Proč?

Střešní okna se zateplují okolo rámu především ze dvou důvodů – kvůli zajištění účinné izolace kolem střešního okna a pro snížení tepelných ztrát. Střešní okna VELUX jsou v porovnání s ostatními střešními okny na českém trhu zapuštěna do konstrukce krovu hlouběji, což samo o sobě napomáhá lepším tepelně technickým parametrům a úspoře energie.

Jak se zateplování provádí?

Praktické je spojení lemování EDW a zateplovací sady BDX dodávané v jednom balení pod označením EDW 2000. Lemování zajišťuje vodotěsnost a ochranu proti povětrnostním vlivům. Zateplovací rám BDX je vyroben z nenasákavého materiálu, který se nedeformuje časem ani vlivem vlhkosti, což bývá častý problém u různých těsnících materiálů, které se při izolaci oken používají. S pomocí této sady bude střešní okno důkladně zateplené i v těžko dostupných detailech. Velkou výhodou je spolehlivá, jednoduchá a rychlá montáž s důkladným zateplením střešního okna i v těžko dostupných detailech.

Společnost VELUX poskytuje na střešní okna namontovaná se zatepleným lemováním EDW 2000 a zateplovací sadou BDX záruku 10 let!

Více informací na www.velux.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *