Okna a dveře

Vpusťte denní světlo pod plochou střechu

Tradičně jsme zvyklí, že v chodbách a podobných prostorách uprostřed dispozice domu často svítí nonstop umělé osvětlení, nebo tam musíme opakovaně rozsvěcet. Plochá střecha ale umožňuje daleko lepší řešení: můžeme do ní vsadit okna pro ploché střechy, jaká zatím možná znáte spíš z veřejných nebo průmyslových prostorů. Okna do ploché střechy VELUX se však díky elegantnímu propracovanému designu a kvalitním technickým parametrům dobře uplatní právě v obytných prostorách moderních rodinných a bytových domů.

Lékaři a psychologové nám radí vpouštět do prostorů, kde trávíme svůj čas, co nejvíce denního světla. Přirozené denní světlo totiž zlepšuje naši psychickou kondici a náladu, zvyšuje pracovní výkony a napomáhá soustředění. K tomu nám samozřejmě ušetří i výdaje za elektřinu na svícení.

Společnost VELUX nabízí dva typy oken do ploché střechy – neotevírané CFP a otvíravé CVP. Varianta otvíravého okna je vybavena elektrickým dálkovým ovládáním a dešťovým senzorem, který okno automaticky uzavře už při prvních kapkách deště. Dálkový ovladač je programovatelný, takže je možné nastavit řízení větrání místnosti. Okno se otevře až do výše 150 mm. VELUX je jediný výrobce, který nabízí možnost přistínění okna do ploché střechy elektricky ovládanou plizovanou roletou. Tu lze doplnit na obě varianty okna.

Obě okna jsou zasklená izolačním dvojsklem s velmi dobrými tepelně izolačními vlastnostmi a krytá vnější akrylátovou kopulí v čirém či mléčném provedení. Okna do plochých střech VELUX lze instalovat do ploché střechy se sklonem 0° až 15°, v nabídce je šest velikostí oken. Kvalitu oken dokládají i výborné tepelně technické a akustické parametry. Více informací najdete na www.velux.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *