Okna a dveře

Vylepšená eurookna omezí rosení

Eurookna pro teplo domova

Dřevěná eurookna přináší do interiéru pocit tepla a krásu přírodního dřeva. Pro ty, kteří se rozhodnou pořídit si dřevěná eurookna, je tu dobrá zpráva. Nyní jsou na trhu vylepšená eurookna NATURA 94, která díky své stavební hloubce poskytnou výborné tepelně izolační vlastnosti, které uspokojí i nejnáročnější zákazníky. Všechna eurookna NATURA mají i další inovace, které podstatným způsobem vylepšují jejich vlastnosti.

Lidé, kteří si pořídí nová eurookna na místo starých a netěsnících, se často na dodavatele obracejí s problémem rosení oken. V naprosté většině případů za tím stojí vysoká vlhkost a nízká teplota v interiéru, ale především nedostatečné větrání. Stará okna netěsnila a tím vlastně pasivně větrala, nová eurookna interiér utěsní. Kromě tepla tak uvnitř zůstane i nežádoucí vlhkost.

Nová eurookna omezí vznik kondenzátu

Eurookna se rosí v místě s nízkou povrchovou teplotou. Nejčastěji dochází k tvorbě kondenzátu u dolního okraje skel, pokud venkovní teploty klesnou pod bod mrazu. Dnes je již samozřejmostí teplý meziskelní rámeček, který tvorbu kondenzátu významně omezuje. Někdy ale toto opatření samo o sobě nestačí.

Cestou jak eurookna upravit, aby se tvorba kondenzátu maximálně omezila, je hluboké zapuštění izolačního skla do dřevěného okenního křídla.

Všechna eurookna NATURA od značky Vekra se dodávají standardně s hlubokým zapuštěním izolačního skla. Toto technické řešení zajistí, že povrchová teplota u okraje skla v interiéru, je dostatečně vysoká a tvorba kondenzátu je tak podstatně omezena. U eurooken s izolačním trojsklem je tvorba kondenzátu i při nízkých teplotách prakticky eliminována.

Eurookna s vylepšenou okapnicí

Ochránit eurookna před povětrnostními vlivy, to je jeden ze základních předpokladů jejich dlouhé životnosti i spolehlivé funkce. Aby eurookna dlouho vydržela, měla by mít vícevrstvou precizně zpracovanou povrchovou úpravu.

Eurookna nejvíce trpí na dolním okraji rámu a křídla. Je proto dobré volit výrobky, které mají rámové i křídlové okapnice. Eurookna VEKRA NATURA mají obě okapnice vyrobené z odolného hliníku. Letošní novinkou je rámová okapnice vylepšená o přidané těsnění v místě styku s okenním křídlem.

Horní těsnění rámové okapnice u eurooken VEKRA NATURA zajistí, že se hliník nedotýká okenního křídla. Tím dojde k úplnému přerušení tepelného mostu a křídlo tak není ochlazováno chladnou okapnicí. Okapnice přináší kromě vylepšení tepelně izolačních vlastností také podstatné vylepšení ochrany dolního okraje křídla proti zatékání vody. Ani déšť tak nenaruší eurookna v místě, kde jsou z hlediska povětrnostních podmínek nejzranitelnější.

Značka Vekra okna stále vylepšuje nabízená eurookna nejenom z hlediska tepelně izolačních vlastností, ale také z pohledu ochrany před povětrnostními vlivy. Pokud se rozhodnete pro pořízení eurooken, seznamte se také s nabídkou eurooken VEKRA NATURA. Odborní konzultanti na více než 70 obchodních zastoupeních značky v ČR Vám vše odborně představí a vysvětlí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *