Ostatní

iRobot zachraňuje lidské životy v Japonsku

Celou noc pracoval speciální šestičlenný tým iRobotu pod vedením inženýra Alexe Wonga a připravoval speciálně upravené roboty PackBot a Warrior pro Japonskou misi. Jsou upraveni pro prohledávání trosek, vybaveni speciálními snímači
a upraveným robotickým ramenem, ve kterém mohou držet například požární hadici. Oba typy robotů jsou schopni jít tam, kde je to pro člověka životu nebezpečné.

Situace v Japonsku, zastavení úniku ropy v Mexickém zálivu, pomoc newyorským hasičům při prohledávání trosek z 11. září. Všude tam byli přítomni a pomáhali profesionální roboti iRobot. Pomáhali tam, kde se člověk nedostane nebo nemůže dostat, aniž by nebyl v ohrožení života. Až skutečná krize ukazuje, jak průkopnický vývoj a výzkum robotiky ve společnosti iRobot pomáhá v reálném životě. Podporuje velké úsilí hasičů a záchranářů v nelítostném boji o lidské životy.

„Věříme, že i v Japonsku se mnohaleté úsilí ve vývoji robotů promění v zachráněné lidské životy,“ dodává Colin Angle, jeden ze zakladatelů společnosti iRobot.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *