Osvětlení

Jak vám to dnes sluší?

Použití zrcadla v koupelně má kromě toho také velký optický efekt – zvětšuje prostor. Proto se zrcadla používají částečně i místo obkladu. V kombinaci s dobře zvoleným a dostatečným osvětlením dosáhnete výrazného „navýšení“ prostoru.

Místo světla nad zrcadlem je vhodnější osvětlení po stranách, protože nevrhá na obličeji nepříjemné stíny. Kdo si chce po ránu dopřát trochu licoměrného lichocení, může zvolit světlo tónované – růžové či načervenalé nebo zrcadlo s tímto zabarvením. Červená (i v minimálním množství) totiž „likviduje“ protilehlou barvu spektra. Tou je zelená, ubude i modré. Budete tak vypadat mladší, mít méně vrásek, pleť se bude zdát odpočinutější.

Světlo v koupelně by mělo mít intenzitu minimálně 100 luxů, ale spíše 6500 až 700. Vedle svítidel umístěných po stranách zrcadla se vyplatí stropní osvětlení, případně ještě další (například v podhledech nad rohovou vanou a podobně).

Pro lovce novinek jedna žhavá informace: Villeroy & Boch uvedl před nedávnem na trh atraktivní sérii zrcadel More to see, která je navržena jako komplexní systém různě kombinovatelných prvků, jako jsou zásuvky, skleněné poličky, tři druhy světel nebo vyhřívání zrcadla. K dispozici je i flexibilní dálkový ovladač, který světlo zapíná a vypíná. Díky této rozmanitosti a množství různých variant si může zákazník sám sestavit svou koncepci zrcadla v souladu se svými individuálními potřebami, vkusem i finančními možnostmi. Světla, zrdcadla a jiné doplňky pro domácnosti a zahradu pořídíte i v hobbymarketech jako je Baumax, Obi, Hornbach, Bauhaus

Foto: Dreamstime a Villeroy & Boch

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *