Osvětlení

Pořiďte si domu lucernu. Poradíme jakou

Vsaďte na dřevo

Dřevěné lucerny si zamiluje opravdu každý. Díky přírodnímu vzhledu se dá velmi jednoduše zakomponovat doma, na zahradě i balkonu. Na trhu najdete lucerny, do kterých se vkládá svíčka, ale i ty s LED světlem. Jaká varianta je lepší? To záleží na vašich preferencích. LED světlo je rozhodně bezpečnější, ale musíte myslet na výměnu baterek. Svíčky jsou levnější, a navíc produkují teplo a někdy i vůni.

Proutí je jemné a elegantní

Pokud se vám líbí dřevo, ale chcete lehkou změnu, zvolte proutí. Vypadá docela neobvykle, takže se stane vynikající neobvyklou dekorací. Proutěné lucerny jsou vypletené buď do kosočtverce nebo pruhů. Spíš než na vzhled se zaměřte na velikost. Malá lucerna najde uplatnění hlavně na stole, parapetu či skříni. Velká lucerna zase na zahradě nebo balkoně.

Původní kovové lucerny

Původně byly lucerny z kovu. Chránily loď od zbloudilých jisker a sami sebe od vznícení. Díky lucernám byla loď vidět i na dálku. I přesto, že je kov původní, v současnosti se do domovů vrací. Barvy a zpracování jsou víc než různorodé. Pokud zbožňujete retro, spolehněte se na mosaz. Vypadá nádherně v interiéru i exteriéru.

Lucerna na svíčku patří mezi klasiku

Nebaví vás hledat baterky? Svíčky jsou po ruce skoro vždy. Jejich nezaměnitelná atmosféra vás nadchne. Lehce hřejí, plápolají a uklidňují smysly. Po náročném dni si nalijte sklenku vína, otevřete oblíbenou knihu a ponořte se do knižního světa. Nebo si udělejte příjemný večer s kamarádkou či partnerem. Klidně zvolte i nějakou voňavou svíčku.

Akorát si dávejte pozor a lucernu sledujte, aby nedošlo k požáru. Určitě neuděláte chybu s ohnivzdornou podložkou nebo miskou.

Automatické zapnutí po západu slunce

Večery na zahradě se s venkovní lucernou ještě zlepší. Po setmění vytváří překrásné stíny a obrazce, což se nedá ničím jiným zaměnit. Zavěste je na barák, trám nebo položte na stůl. Bojíte se chůze okolo chodníčku? Rozestavte okolo něj lucerny a hned bude cesta do baráku bezpečnější.

Větší komfort poskytnou solární lucerny. Po setmění se samy zapnou a vytvoří krásné světlo.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *